Micsoda baki! Újabb hibát fedeztek fel a Jóbarátokban

A problémás rész már hosszú évek óta ott bujkált, de egy szemfüles rajongó csak most fedezte fel, szemfüles újságírók pedig már meg is oldották az ehhez kapcsolódó rejtélyt.

A brit kijárási korlátozások miatt angolok tömegei nézik újra az 1994 és 2004 között futott népszerű sitcom epizódjait, és egy bronniiiieee nevű TikTok-felhasználó most vicces bakira lett figyelmes. A 10. évad 18 epizódjában (a The One in Massapequa címűben) ugyanis egyszer csak valaki más bukkan fel Ross és Monica apjaként a megszokott színész, Elliott Gould helyett.

A szóban forgó jelenet arról szól, hogy a Geller testvérek szülei a 35. házassági évfordulójukat ünneplik, Rachel pedig a partin, miközben gratulál nekik, megkérdezi, hogy van-e valamilyen bölcsesség, amit megosztanának ezzel kapcsolatban. Mire Judy Geller Jackre néz, aki közli, hogy nem érti, miért ilyen szúrós pálcikákon szolgálják fel az ételt (itt még Gouldot látjuk Jack szerepében).


A magvas bájcsevej után a Geller házaspár egy barátja lép oda Rosshoz és Rachelhöz, és gratulál nekik a születendő gyermekhez és a házasságukhoz – amiről az érintettek mit sem tudnak, hiszen csak a Geller szülők találták ki, mert szégyellték, hogy a fiuknak házasságon kívül fog gyereke születni. Na ezen esemény közben egy vadidegen férfi áll a Geller család körében, azon a helyen, ahol addig Jack állt.

Mikor Judy félrevonja a fiatalokat, hogy elmagyarázza nekik a kis hazugságot, már ismét Elliott Gouldot láthatjuk Jack szerepében. „Évek óta Jóbarátok-rajongó vagyok, de ezt a fickót még sosem láttam” – rakta ki a TikTokra a kis incidenst az említett felhasználó. Az Independent újságírója pedig (a DigitalSpy korábbi cikkének köszönhetően) seperc alatt megoldotta a rejtélyt. Annak idején ugyanis a Jóbarátok epizódjait még másfajta, 4:3-as képarányban sugározták (mint a legtöbb tévés alkotást).


Azóta azonban már az otthoni televíziózás során is egy másfajta standard terjedt el, így a szélesebb képarány miatt láthatóvá válnak olyan dolgok (és személyek is), akiket az alkotók eredetileg nem komponáltak bele a képbe. A szóban forgó esetben az történhetett, hogy a jelenetet nem egyszerre vették fel, és az egyik felvételnél Gould nem volt jelen, ezért odaállítottak helyette egy statisztát, hogy a többi színész azért ne a falnak beszéljen, viszont úgy tervezték, hogy ő majd nem fog látszani – ahogy eredetileg nem is látszott.

A képsor egyébként ebben a formában már évek óta fent van a YouTube-on is (lásd a fenti videót, amelynek 27. másodpercétől látható a kamu Jack Geller), és a kommentszekcióban valaki már rég tisztázta is a kérdést, de most az Independentnek köszönhetően szélesebb nyilvánosságot is kapott, szóval immár senkinek sem kell álmatlanul forgolódnia az éjjel. És ha már Jóbarátok, ne menjünk el szó nélkül a hihetetlen tény mellett, hogy

Jennifer Aniston február 11-én ünnepelte az 52. születésnapját!

Sok boldogat neki, mondjuk ezzel a cikkünkkel!


(via Independent)