Mila Kunis és Ashton Kutcher kiálltak az erőszaktevő barátjuk mellett, majd bocsánatot kértek miatta

Danny Mastersont 30 év börtönre ítélték nemi erőszak miatt. Korábban a sztárpár levelet írt a bírónak, hogy jobb színben tüntessék fel a kollégájukat, ezért most nem győznek bocsánatot kérni a médiában.

Mint ismeretes, múlt csütörtökön az ismert hollywoodi színészt, Danny Mastersont 30 év börtönre ítélték nemi erőszak miatt, feltételes szabadlábra helyezésére leghamarabb 77 éves korában lesz jogosult.

A börtönbüntetésre ítélt színész kollégái, Ashton Kutcher és Mila Kunis egy Instagramra feltöltött videójukban nyilvánosan is bocsánatot kértek amiatt, hogy Masterson pere alatt egy olyan személyes hangvételű leveleket írtak a bírónak, amelyben „kivételesnek”, „példaképnek” és „rendkívül őszinte szándékú embernek” nevezték az Azok a 70-es évek-show sztárját (ebben a sorozatban annak idején mindhárman együtt játszottak).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ashton Kutcher (@aplusk) által megosztott bejegyzés

 

Mila Kunis a videóban egyebek között erről beszél:

A leveleket nem azért írtuk, hogy megkérdőjelezzük az igazságszolgáltatási rendszer legitimitását, vagy az esküdtszék döntésének érvényességét.

Kutcher mindehhez hozzáfűzi:

A bírónak szántuk őket, de nem azért, hogy aláássuk az áldozatok vallomását, vagy bármilyen módon újra traumatizáljuk őket. Soha nem akarnánk ilyet tenni, és sajnáljuk, ha ez megtörtént.

A videó Mila Kunis szavaival zárul:

Vérzik a szívünk minden egyes emberért, aki valaha is szexuális támadás, szexuális visszaélés vagy nemi erőszak áldozata lett.

Miután Kutcher és Kunis közzétették videójukat, Danny Masterson egyik névtelenséget kérő áldozata Yashar Ali újságírónak elmondta: megdöbbentette a pár bocsánatkérése, a videót pedig hihetetlenül sértőnek és bántónak tartja.

Hasonló kritikát fogalmaztak meg a videóval kapcsolatban mások is: szinte felrobbant az internet azoktól a kommentektől, amelyek a közösségi médiában Ashton Kutchert és Mila Kunist szidják, cinikusnak és áldozathibáztatónak nevezik őket, vagy egyszerűen csak nemtetszésüket fejezik ki amiatt, hogy az ismert sztárházaspár először véleményt fogalmaz meg egy folyamatban lévő perrel kapcsolatban, aztán pedig eljátsszák a bűnbánót a negatív kritikák láttán.

A sztárpár videóját kommentálta többek között az ismert színésznő, Christina Ricci is, aki nyilvánosan is kiállt az áldozatok mellett:

Sajnos rengeteg »fantasztikus srácot« ismertem, akik kedvesek voltak velem, de a magánéletben bebizonyosodott, hogy bántalmazók. Személyes tapasztalatom is van ezzel kapcsolatban. Higgyetek az áldozatoknak! Nem könnyű az ilyesmivel előállni.

 

Az ügy egyébként valószínűleg hamarosan egy másik, polgári perrel fog folytatódni, mivel mind Danny Masterson, mind pedig a három áldozat tagja volt a Szcientológia Egyháznak, ám a három nőt a szcientológusok le akarták beszélni a feljelentésről, mivel Masterson (Tom Cruise-hoz hasonlóan) „kiemelt egyháztagnak” számított a hollywoodi sikereinek köszönhetően. Masterson három áldozata azóta már kilépett a Szcientológia Egyház kötelékéből.

Danny Masterson perének ítélete után kissé más lett a fénytörése annak a régi videónak, ami most újra elkezdett keringeni a neten. Masterson 2004-ben volt az NBC Late Night with Conan O'Brien című talkshow vendége – a perében szereplő három nemi erőszakot egy évvel korábban követte el. Az adásrészletben az akkor 28 éves Mastersont a házigazda megkérdezi, hogy miért nincs már Long Island-i akcentusa, holott a környékről származik. Masterson azt mondja neki, hogy egyszerűen csak „elkopott”, de barátja és színészkollégája, Bodhi Elfman mégis „mindig ugratja a hangja miatt”. Ezután Masterson megmutatja, Elfman hogyan szokta őt utánozni:

Szia, a nevem Danny Masterson, szeretnéd megérinteni a golyóimat?

Erre a zavartan nevetgélő Conan O'Brien közbevág, hogy miért kell ilyesmiket mondania Mastersonnak, majd pajkosan hozzáteszi:

Hallottam rólad! Hamarosan elkapnak! Tudom, hogy elkapnak!

Masterson pedig így válaszol:

El fognak.

 

 

De egy másik régi videó is előkerült, ami most utólag visszanézve más sokkal több mint egy mulatságos forgatási anekdota. Mila Kunis és Ashton Kutcher 2002-ben a The Rosie O'Donnell Show vendégei voltak. A jó kedélyű beszélgetés során Kutcher elmondta, hogy 19 éves volt, amikor az Azok a 70-es évek-show elindult, Mila Kunis pedig mindössze 14. Kutchernek azt mondták, hogy ők ketten a következő jelenetben „csókolózni fognak”, Kutcher pedig megijedt, hogy „egy kicsit illegális” ilyen fiatal színésznővel az ilyesmi. A sorozatban szintén szereplő Danny Mastersonnak azonban támadt egy ötlete, és fogadást kötött Kutcherrel: ad neki 10 dollárt, ha nyelves csókot ad Mila Kunisnak. A fogadásról saját bevallása szerint maga Kunis is tudott (bár lehet, hogy csak később értesült róla), és nevetve bizonygatta a showműsorban, hogy „nem engedte meg a nyelves csókot” Ashton Kutchernek (miközben a színész váltig állította, hogy igen).

 

 

(via The independent & Uproxx)