Mindenki púpos akar lenni

Idris Elbával a főszerepben és a rendezői székben gondolják újra a Netflixnél A Notre Dame-i toronyőrt.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, Josh Brolin évek óta próbálja megvalósítani azt a szerelemprojektjét, amelyben ő játszaná a púpos harangozót, Quasimodót a Victor Hugo klasszikusa alapján forgatandó újabb feldolgozásban.

Könnyen lehet azonban, hogy Brolint beelőzi valaki, hiszen a Netflixnél már javában dolgoznak egy adaptáción A Notre Dame-i toronyőr alapján. A tervek szerint a produkció a klasszikus regény modern napjainkhoz igazított újragondolása lenne, és kiemelt szerepet fog játszani benne a zene.

Idris Elba. Forrás: Alexander Koerner / Getty Images

 

Az egész projekt ugyanis Idris Elba személyére épül: nemcsak a producere, a rendezője és a címszereplője lesz a legújabb A Notre Dame-i toronyőrnek, de ő írja hozzá az eredeti zenét is. A zenélés egyébként nem idegen a sztártól, hiszen nemrégiben ő volt a DJ a brit királyi esküvőn, Meghan Markle és Harry herceg lagziján.

Ehhez hasonlóan a rendezés is ismerős terep már Elba számára: Yardie című nagyjátékfilmes debütálása az idei Sundance Fesztiválon mutatkozott be. A sokoldalú sztár új munkáját olyan szakemberek segítik, mint Fred Berger (Kaliforniai álom) és Brian Kavanaugh-Jones (Insidious-filmek) producerek, illetve Michael Mitnick forgatókönyvíró (Az emlékek őre, Bakelit).


(via Consequence of Sound)