Mit szólnál hozzá, ha egy szíriai menekült lenne az új messiás?

Eldobod az agyad ennek a netflixes sorozatnak a sztorijától. Soros György és Brüsszel likes it.

A streamelős csatorna Messiah című, 2020. január 1-jén érkező új thrillerszériájának A kárhozottak királynője, az Oltári fiúk és A rítus forgatókönyvírójaként ismert Michael Petroni az ötletgazdája, és Michelle Monaghan (Hideg nyomon, Durr, durr és csók, Mission: Impossible filmek) a főszereplője.

Monaghan egy CIA-ügynököt alakít, aki egy rejtélyes ügyben kezd el nyomozni: egy Szíriából érkezett férfi azt állítja magáról, hogy az apja üzenetét jött elmondani – az apja pedig nem más, mint Isten. A jelek szerint ez az új messiás ráadásul valóban képes csodát tenni, így rengeteg követője lesz, főhősnőnk azonban gyanakszik, hogy nem csak egy szélhámosról van-e mégis szó.

A Messiah cselekménye folyamán a történéseket más karakterek (egy izraeli titkos ügynök, egy texasi prédikátor és a lánya, egy palesztin menekült, az esetet feltáró újságírónő) szemszögéből is megismerhetjük. A Collider szerint az egész olyannak ígérkezik, mint a Homeland: A belső ellenség természetfeletti verziója.

Ráadásul, ha mindez még nem lenne elég, a sorozat egyik rendezője az a James McTeigue, akit egyebek mellett a V mint vérbosszú direktoraként ismerhetünk. Monaghanen kívül a Messiah-ban olyan további színészek játszanak, mint Mehdi Dehbi (Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma), John Ortiz (Napos oldal, A szolgálólány meséje) vagy Tomer Sisley (Largo Winch – Az örökös, Családi üzelmek). De ha semmi más, a fenti előzetes megtekintése biztos kedvet csinál a szériához.


(via Collider)