Modern klasszikusok a hétvégére

Az ezredforduló utáni korszak legjobb filmjei közül kerül pár a tévéképernyőre Leo DiCaprióval, Eric Banával, Joaquin Phoenixszel és még sok más nagyszerű színésszel!

Péntek: New York bandái (2002)

Martin Scorsese filmje az 1860-as években, Manhattan déli részén játszódik a forrongások idején - miközben az távoli csatatereken a polgárháború dúlt. A helyszín az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton rivális bandák vívtak háborút az utcák feletti hatalomért. Ekkor játszódik Amsterdam Vallon, egy ifjú ír-amerikai története. Tizenöt év javítóintézet után, mikor végre kiengedik, visszamegy az Öt Ponthoz, hogy bosszút álljon Hentes Billen, aki édesapját szeme láttára megölte. És bár Leonardo DiCaprio itt a nagy sztár, a filmet mégis Daniel Day-Lewis és az ő fantasztikusra kifent bajsza  és henteskései viszik, és arra jó eséllyel már senki sem emlékszik, hogy Cameron Diaz volt a harmadik főszereplő!

Szombat: A falu (2004)

M. Night Shyamalan egyik legjobb és egyben egyik leginkább alulértékelt műve egy kis közösségről szól az erdő mélyén, amelyet a rettegést tart össze az őket körülvevő világtól. Itt él Lucius Hunt (Joaquin Phoenix), aki úgy érzi, valami nincs rendben a falujával. A közösség ellenáll minden reformnak, és abban a középkori hiedelemben él, hogy a falun túl különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát, de Lucius útnak indul, a faluban pedig elszabadul a pokol. A vak Ivy (Bryce Dallas Howard) támogatja a változást, ám a mindig fékezhetetlen Noah (Adrien Brody) és a falu bölcsei bármit megtesznek a falu megóvása érdekében. Persze hiába, mert ez egy Shyamalan film a maga nagy, gonosz fordulatával!

Vasárnap: Hanna - Gyilkos természet (2011)

Hanna látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissával találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról. Az azóta komoly sztárrá vált ír szépség, Saoirse Ronan első igazán komoly szerepe több műfajt is hoz egyszerre, és mindegyiket remekül, az apuka pedig a rég látott Eric Bana!