Nagyot fiatalítottak a Sztárban sztáron, és ez jól áll neki

A műsor immár nyolcadik évadában háttérbe szorultak a mindent bevállaló celebek és meglepő fordulattal jórészt fiatal énekeseket hoztak be, kérdés, hogy ez kell-e a nézőknek.

A Sztárban sztár 8. évadának beharangozóiból elsőre az derült ki, milyen sok játékost happolt el a TV2 az RTL-től, a műsorból pedig azt tudtuk meg, hogy a fellépők zöme fiatal és tehetséges énekes. Az olyan

veterán haknibetyárokból, mint Stohl András vagy Emilio csak mutatóban akadt,

ami merész döntés, merthogy esélyes, hogy a műsort évek óta követő nézők inkább rájuk kíváncsiak és arra, hogyan csinálnak magukból hülyét, mint egy remekül előadott dalra egy olyan sráctól, akire rá kell guglizniuk.

A műsorvezető ezúttal is Till Attila volt, miért is cserélnék le, ha jól csinálja, de a zsűriben volt változás, Köllő Babett és Bereczki Zoltán ment, a hol széteső, hol túlpörgő Papp Szabi és Kökény Attila maradt, a két új tag pedig Lékai-Kiss Ramóna és Makranczi Zalán lett, mindketten nagyon lelkesen tolták. Talán kissé túl lelkesen is, Ramóna például feltűnően sokszor szólított meg mindenkit úgy, hogy „barátom” vagy „apukám”, de annyi baj legyen. És jöttek a fiatalok. Marics Peti (Valmar együttes), Vavra Bence (ByTheWay), Orsovai Reni (A Dal tavalyi háziasszonya), Dallos Bogi, Orsovai Reni, Péterffy Lili és Ember Márk, akik komolyan vették a műsort. Jó energiákat hoztak, keményen tolták, ugyanakkor jól érezték magukat és meglepően szórakoztatóak voltak. A fiatal tehetség és a vén róka kategória közé esőkre ez már nem volt igaz, Galambos Dorina, Szekeres Adrien és Palya Bea különösebb meggyőződés nélkül tették a dolgukat, szegény Szekeres Adrien pedig néha úgy rezzent össze, mintha attól félne, kiabálni kezdenek vele. Vagy csak iszonyúan elfáradt  az embert próbálóan hosszú, majd' három és fél órás műsor végére.

És ott volt Zámbó Krisztián. akit legutóbb A Konyhafőnök VIP-ban láthattunk, de volt a Nyerő párosban is, és aki a jelek szerint mindenáron sokat foglalkoztatott celeb akar lenni, és szemrebbenés nélkül változott át Csepregi Évává, és meg kell adni, tényleg megcsinálta a műsort a Nyár van átdolgozásával. Akármilyen hisztis is volt annak idején a főzőműsorban,

itt jó eséllyel ő lesz az, aki mindent bevállal és akire fel lehet építeni az egész műsort.

Merthogy itt a paradoxon: a fiatalok nagyon jól nyomják, jól énekelnek, beleadnak mindent – különösen jó volt Marics Peti és Péterffy Lili -, de a legtöbben tényleg zenélnek és nem showműsort csinálnak. Zámbó erre jó, ahogy Stohl is, és kíváncsi vagyok, ő eddig miben NEM tűnt fel, akár műsorvezetőként, akár szereplőként.

Ami engem illet, örültem a fiataloknak, és szinte kivétel nélkül nagyon jól voltak, de ha jól sejtem, nem én vagyok a célközönség. Ha tippelnem kell, az átlagos Sztárban sztár nézőnek szórakoztatóbb azt nézni, hogy Emilio rutinból eljátssza Korda Gyuri bácsit, mint az, ha Vavra Bence nagyot énekel James Arthurként, akiről még én sem tudom, kicsoda, mert ilyen a showbiznisz. A sminkesek és fodrászok is nagyot mentek, kemény munka lehetett Stohl Buciból kihozni a Will Smith-t vagy Ember Márkból Jason Derulo-t csinálni, de

az überhappy közös nyitódal a jégen olyan volt, mint egy rossz Coca Cola reklám, a bevonulástól pedig kirázott a hideg.

És miért csinálja jól Till Atilla? Mert megvan az a ritka képessége, hogy mindenkivel, de tényleg mindenkivel ki tud jönni, akár úgy is, hogy közben azért lightosan szívatja az illetőt, és mert mindezt tényleg minden erőlködés nélkül. Igaz, akárcsak Stohl András, ő sem ma kezdte ezt az ipart, de amikor már 95. alkalommal ajánlgatta az emelt díjas SMS használatát, az még tőle is sok volt.