Nem lesz könnyű választani a szombat este kilences sáv filmjei közül

De mi azért felsoroljuk, milyen filmekből válogathattok, ha szombat este inkább a tévét választjátok a bulizás helyett.

A Sakál - AMC, szeptember 7. szombat, 18.35h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

Sakáltanya - Viasat3, szeptember 7. szombat, 18.55h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

Csillagközi invázió - Paramount Channel, szeptember 7. szombat, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

Az utolsó mohikán - Filmbox Plus, szeptember 7. szombat, 21h

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

A függetlenség napja - SuperTV2, szeptember 7. szombat, 21h

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Moziverzum, szeptember 7. szombat, 21h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

Apádra ütök - Prime, szombat 7. szombat, 21h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától - aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jacknél, aki nyugdíjas műkertész... és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pamnek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve (Beckur) sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten... Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi.

48 óra - Humor+, szeptember 7. szombat, 21h

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

Casino - Filmcafe, szeptember 7. szombat, 21h

Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro. Brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. A film Nicholas Pileggi regénye alapján egy megtörtént esetet dolgoz fel.

Mr. Jones - Jogában áll meghalni? - Duna Tv, szeptember 7. szombat, 21.35h

A fiatal, csinos pszichiáternőnek vonzó férfibetege van, Mr. Jones (Richard Gere), aki mániás depresszióban szenved. Legalábbis ez áll a kartonján. Valójában Mr. Jones különös világban él, amiben a múlt titkai tartják fogva a férfit. Dr. Bowen azonban képes feltárni a lappangó titkokat, és ezzel eléri, hogy Jones visszanyerje régi önmagát. Eközben azonban nemcsak a férfi tárulkozik ki orvosának, de a doktornőt is romantikus érzelmek kerítik hatalmukba...

Elhajlási engedély - RTL Klub, szeptember 7. szombat, 22.25h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

Rettegés - Film4, szeptember 7. szombat, 21.55h

Nicole (Reese Witherspoon) mindig arról álmodott, hogy jön majd egyszer egy fiú, aki erős, szexis, érzékeny és mindennél jobban szereti őt. És most itt van! Davidben (Mark Wahlberg) mindezt megtalálta, sőt többet is. Egy modern lovag, aki elbűvölte és elcsábította a testét és a lelkét. De a tökéletes férfi nem az, akinek látszik. A kedves, udvarias felszín vad és fékezhetetlen erőt takar, ami Nicole álmait hamarosan rémálommá változtatja.

Zoolander, a trendkívüli - Comedy Central, szeptember 7. szombat, 22.30h

Malajzia elnökére a divatvilág nagyjai kimondták a halálos ítéletet. Az elnök ugyanis meg akarja szüntetni a gyerekmunkát, ami csökkentené a cégek profitját, így veszélybe kerülne az egész ruhaipar és -kereskedelem. Már csak a megfelelő embert kell megtalálni a feladatra. És lehet-e tökéletesebb bárki Derek Zoolander topmodellnél? A fickó úgyis rossz passzban van. Három év után az újonc alulmaradt a riválisával szemben Az év topmodellje díjért folyó versenyben. Már csak kis agymosás kell, hogy bármikor aktiválható gyilkológépet csináljanak belőle. A kudarc és a beavatkozás arra készteti Dereket, hogy önvizsgálatot tartson.

Tigris és sárkány - TV2, szeptember 7. szombat, 00.00h

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Zöld Végzetet. A kardot azonban elrabolják, és Li úgy érzi, az ő feladata, hogy ne engedje illetéktelen kezekbe jutni a legendás fegyvert. Társnője, a testőr Shu Lien kíséretében indul a rabló nyomába, aki - legnagyobb meglepetésükre - méltó ellenfele a Vudan-hegy neveltjeinek. És még nagyobb meglepetésükre: nő. A különös sorsú lány becsapja mindkettőjüket: tanítványukul szegődik, majd újra kereket old; egyikük sem tudja, barátjuk vagy ellenségük-e. Li azonban nemcsak azt képtelen eldönteni, ki a halálos ellensége. Azt sem tudja, melyiküket, ellenségét vagy szövetségesét választaná, ha végre tényleg felhagyhatna a katonáskodással.