Nézd meg az Erőszakik sztárját Donald Trumpként!

A Showtime nyilvánosságra hozott két fotót abból a minisorozatból, ami az egykori FBI-igazgató, a Trump által kirúgott James Comey memoárja alapján készül, Brendan Gleesonnal az amerikai elnök szerepében.

A négyszer egyórás minisorozat a The Comey Rule címet viseli, és a csatorna november végén, jóval a 3-i elnökválasztás után mutatja be, négy egymást követő estén. A könyveredetinek, az A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership című memoárnak a szériában is megjelenő íróját, Comey-t magát Jeff Daniels alakítja.

A The Comey Rule-hoz egyébként az alkotók a köteten kívül egy éven át készítettek háttérinterjúkat. Mindebből nem egyetlen személy életrajza fog kirajzolódni, hanem két nagy hatalmú, erős figura, Comey és Trump ellentéte a 2016-os elnökválasztással, majd az azt követő, egy egész nemzetet megosztó eseményekkel a háttérben.

A minisorozat első része például az orosz ügyekben való nyomozást, Hillary Clinton e-mailjeinek a megfigyelését és a 2016-os választás éjszakáját mutatja be, és a másodikban térnek rá Trump elnökségének első hónapjaira, illetve Comey és Trump viharos kapcsolatára.

Ahogy az fentebb már szerepelt, az amerikai elnököt az Erőszakik, A guardista és a Hideghegy ír sztárja, Brendan Gleeson játssza. Rajta és Danielsen kívül szerepel még a szériában többek közt az Oscar-díjas Holly Hunter, Jennifer Ehle (A napfény íze), Oona Chaplin (Trónok harca) és Peter Coyote (Kika, Keserű méz). A The Comey Rule forgatókönyvírója, rendezője és egyik executive producere a Phillips kapitány forgatókönyvírójaként és A hazugsággyáros, Az utolsó jelentés, illetve a Szemekbe zárt titkok remake direktoraként ismert Billy Ray.


(via Collider)