Nézz bele a Michael Jacksonról szóló botrányfilmbe!

A Leaving Neverland az HBO-n fog debütálni. Itt az első trailer!

A szóban forgó alkotás, ami az év elején a Sundance Fesztiválon mutatkozott be, már azelőtt nagy port kavart, hogy bárki látta volna, hiszen két harmincas férfiról szól, akik mindketten azt állítják, hogy a néhai énekeslegenda, Michael Jackson szexuálisan molesztálta őket 7, illetve 10 éves korukban, miután a családjukkal együtt a barátaivá fogadta őket, és szabad bejárást biztosított nekik Neverland nevű mesebeli birtokára.

A most nyilvánosságra hozott előzetesben mindkét férfi, James Safechuck és Wade Robson is megszólal, ahogy néhány családtagjuk is feltűnik, és megosztja emlékeit. Robson elmondja, hogy hétéves volt, amikor Jackson meghívta őt és családját a Santa Barbara-i Neverland Ranch-re. „Az ottani napjaink tele voltak varázslatos gyermeki kalandokkal. Fogócska, mozi, rengeteg édesség és rágcsa: csupa olyan dolog, amiről gyerekként álmodozol” – hangzik el az előzetesben.

Majd a férfi éles váltással arról számol be, hogy „(Jackson) azt mondta nekem, ha valaha is rájönnek, mit csináltunk, az életünk végéig börtönbe kerülünk”. Safechuck pedig felnőttkori szenvedéseiről vall, amikor azt állítja:

„A titkok felzabálnak. Olyan magányos leszel tőlük.”

A Leaving Neverland az amerikai HBO-n március 3-án és 4-én két részre bontva debütál (mivel egy négyórás alkotásról van szó), az európai nézők pedig március 6-án és 7-én láthatják a Channel 4-on. A műsor a csatorna hazai honlapja szerint a magyar HBO-n is adásba kerül Neverland elhagyása címmel, de még nem tudni, mikor. A néhai sztár hagyatékát gondozó Michael Jackson Estate természetesen tiltakozását fejezte ki az alkotás miatt, az HBO döntését pedig, hogy műsorra tűzik, „szégyenteljesnek” nevezték.


(via Independent)