Ők dolgozták fel legjobban a Trónok harca zenéjét

Talán az évezred legfülbemászóbb és legismertebb főcímzenéjét köszönhetjük a Trónok harcának, még szép, hogy a profiktól az amatőrökig rengetegen feldolgozták a sorozat zenéit. Ezen a hétvégén nagyzenekari előadásban, élőben is meghallgathatjuk a Sound of Thrones koncerten. 

 Break of Reality

 Természetesen a főcímzenét dolgozták fel a legtöbben, és ezek közül a próbálkozások közül a Break of Reality nevű csellós rockegyüttesé lett a legnépszerűbb, már 18 milliószor látták a Youtube-on.

 

 

Sigur Rós

 A fájdalmasan melankolikus zenéjéről ismert Sigur Rós nemcsak a sorozat egyik számát dolgozta fel, az izlandi együttes szerepelt is a negyedik évadban. Ők Joffrey királyt szórakoztatták volna egy merengős számmal, de a kis pokolfajzat nem volt vevő a stílusukra. A teljes számot itt lehet meghallgatni.

 

 

Jason Yang

 Természetesen pusztán hegedűn is remekül működik Ramin Djawadi főcímzenéje.

 

 

Az angol királyi testőrség

 Igen, az angol királynőt védelmező testőrség is eljátszotta a főcímdalt, és a fúvósok is nagyon jól állnak neki, így jóval ünnepélyesebb a hangvétele.

 

 

Sunha Jung

 Ez a dél-korai tini egy szál gitárral tesz csodát.

 

 

Western stílusban

 Félelmetes, mennyire illik a főcímdalhoz a western stílus, és nagyon jó, hogy végre valakik nem vették túl komolyan a zenét.

 

Jarrod Radnich

 Ennek szöges ellentéte ez a videó, amiben Jarrod Radnich egy vad hullámok által ostromolt sziklán zongorázik veszélyes bőrszerkóban.

 

 

Eric Calderone, a Youtube metalizátora 

A metál természetesen nem maradhat ki a sorból, és abszolút meggyőző ez a megközelítés is. Eric Calderone egyébként arról híres, hogy a Youtube csatornáján népszerű számok és filmzenék metálverzióját adja elő közel másfél millió követőjének. Érdemes megnézni azt is, mivel várták a Trónok harca hetedik évadát.

 

Peter Hollens

 Sokan felháborodtak rajta, hogy a hetedik évad nyitóepizódjában Ed Sheerant, a Shape of You című megasláger előadóját látták a tábortűz mellett énekelni. Ettől függetlenül maga a szám nagyon fülbemászó, fel is dolgozta a Youtube acapella-sztárja, Peter Hollens.

 

 

Dimitri Vegas & Like Mike

A diszkósok se csüggedjenek, idén nyár óta szeletelni is lehet az évezred legismertebb főcímzenéjére. A híres belga producerpáros egy jó kommersz buliváltozatot készített belőle.

 

Ahmed Alshaiba 

Az úd nevű arab lanton is olyan szépen szól, mintha direkt erre írták volna.

 

 

Forte Tenors

Az operaváltozattól még az is libabőrös lesz, aki nem szereti az operát. Főleg, hogy ilyen komoly videót forgattak hozzá.

 

Medhat Mamdouh

Ez az egyetlen videó, amit egymillió alatti nézettséggel válogattunk be, mert elképesztő, ahogy ez az egyiptomi srác egyszerre furulyázza és beatboxolja a Trónok harca zenéjét.

 

A sorozat zenéjét nagyzenekari előadásban élőben is meg lehet hallgatni ezen a hétvégén a Sound of Thrones koncerten.