Olyan sok sorozatot nézünk, hogy az a szex rovására megy

Egy új felmérés szerint a Netflix megjelenése káros hatással van a termékenységi rátára.

A Wall Street Journal által rendelt közvélemény-kutatás során ezer amerikait kérdeztek arról, hogyan befolyásolja a szexuális életét a sorozatok „ledarálása” (amikor szoros egymásutánban nézzük meg egy széria epizódjait – erre a Netflix különösen alkalmas, mivel a streamelős szolgáltatás honlapjára egyszerre kerül fel minden sorozat összes része).

Minden negyedik válaszadó azt a választ adta, hogy az elmúlt hat hónapban előfordult, hogy a szex helyett a streamelést választotta – a szám még magasabb (a válaszadók 36 százaléka) a 18 és 38 év közötti népesség körében. „Ha streamelve nézel valamit, a következő epizód azonnal elérhető, és

reklámszünet sincs, amikor kicsit kizökkenhetnél, és azt mondhatnád, hogy »drágám, nagyon jól nézel ki ma este«”

– véli Jean Twenge, a San Diegó-i Állami Egyetem kutatója.

A kép illusztráció! Forrás: Ercin Top / Anadolu Agency / Getty Images

 

„31 éves anyuka vagyok. Nem akarok mást, csak netflixezni és lazítani. És itt meg is állunk”

– fejtette ki névtelenül a felmérés egyik válaszadója is. „Néhány szexterapeuta szerint azonban a probléma túlmutat a Netflixen. A technológiai növekedés miatt, az okostelefonokat is beleértve, számos dolog (Instagram, YouTube, Fortnite és még sok minden más, amit az emberek a neten művelnek) vonja el az amerikaiak figyelmét” – áll még a tanulmányban.

„Büszkék vagyunk rá, hogy ennyire a részévé váltunk a korszellemnek, de nem hisszük, hogy mi lennénk a felelősök egy több évtizedes jelenségnek a szexuális kedv hanyatlásában. Ez nagyban túlmutat a képességeinken”

– reagált a dologra a Netflix. A cég egyik szóvivője pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy amerikai felhasználóik mindössze átlagosan napi két órát töltenek streameléssel.


(via IndieWire)