Oscar-jelölt színész a Family Guy csapatában

Seth MacFarlane-nek és alkotótársainak a 2017-ben elhunyt Adam West helyére kellett helyettest találniuk. Most meg is van, egy borízű hangú cowboy személyében.

Adam Westet leginkább a hatvanas években futott vicces Batman tévésorozat (illetve hetvenes évekbeli folytatása) címszereplőjeként ismerhetjük, de azt követően egészen a közelmúltig szívesen vállalt szinkronizálást különböző Batman animációs filmekben és sorozatokban.

West egyik legendás szinkronmunkája emellett a Family Guy róla mintázott és elnevezett figurája megszólaltatása volt: ő volt a hangja Quahog polgármesterének, Adam Westnek. A színész sajnos 2017 júniusában, 88 éves korában elhunyt, de olyan sok epizódot felvettek vele előre, hogy egészen 2019 májusáig szerepelhetett a karaktere a sorozatban.

Ekkor azonban, a 17. évad záró epizódjában ünnepélyesen elbúcsúztak tőle, és az addig James Woods Középiskolának nevezett sulit átnevezték az emlékére Adam West Középiskolának. A műsor alkotói nem voltak biztosak benne, hogy ezt követően szükséges-e egy új polgármester figurát találniuk, de most úgy döntöttek: miért ne?

Az új polgármester a sztori szerint az eddigi tisztségviselő, Adam West unokatestvére, akinek Wild a keresztneve és a középső neve is: azaz úgy hívják, hogy Wild Wild West. Ez a kis poén minden bizonnyal arra utal, hogy az új karaktert egy híres mozis cowboy, a jellegzetes, mély hangú Sam Elliott fogja megszólaltatni. Elliottot a cowboy szerepek mellett láthattuk például az Országúti diszkóban, A nagy Lebowskiban és a legújabb Csillag születikben is (utóbbi alakításáért Oscar-jelölést érdemelt). A színész valamikor a következő, azaz a szeptember végén induló 19. évadban debütál a sorozatban.


(via Uproxx)