Összegyűjtöttük a legjobb filmeket szombatra

Ha a tévé előtt töltenétek a napot, akkor sem fogtok unatkozni.

Most jövök a falvédőről - RTL Klub, május 16. szombat, 11.30h

Harry Brock (John Goodman), a minden hájjal megkent üzletember Washingtonba érkezik, hogy nyélbe üssön egy üzletet, mielőtt elveszítené nem éppen sikeres beruházását. Magával hozza a gyönyörű, de butácska Billie-t (Melanie Griffith) is, aki nem is sejti, hogy Harry mindent a nevére íratott, bebiztosítva a vagyonát, ha csődbe menne. Ám a legfelsőbb körökben kínosan szembetűnő a lány iskolázatlansága, ezért Harry felfogadja az ismert újságírót, Paul Verrallt (Don Johnson) tanítónak. Csakhamar azonban kiderül, hogy az egykori Las Vegas-i showgirl sokkal okosabb, mint gondolták, és mindkét férfit az orránál fogva vezeti.

 

Apokalipszis most - Film Mánia, május 16. szombat, 18.30h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.

 

Gettómilliomos - Prime, május 16. szombat, 18.45h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - Moziverzum, május 16. szombat, 18.45h

Ezúttal a Szent Grál nyomában jár Indiana Jones, a kalandos életű régészprofesszor. A legendás kehelyben fogták fel Krisztus vérét, így nem csoda, hogy a vallási fanatikusok mellett a nácik érdeklődését is felkelti. Jones egy szakértőhöz, az apjához fordul segítségért, együtt indulnak az ereklye megszerzéséért. Útjuk Velencén és a náci Németországon át a Közel-Keletre vezet, ahol a kelyhet az utolsó keresztes lovag őrzi a csapdákkal védett szentélyben. Indiana Jones és az apja a legrosszabbkor jön rá, hogy a csinos régész, Elsa Schneider ellenük dolgozik.

 

Kalandorok - Duna Tv, május 16. szombat, 19.40h

A repüléstől eltiltott levegő ördöge, a motorkísérleteivel felsült sebességmániás és egy roncs autók karosszériáiból műalkotásokat hegesztő, meg nem értett művésznő tengerre szállnak Kongónál, mert úgy hallották, hogy azon a környéken zuhant vízbe egy kincsekkel teli repülőgép... A két bohém férfi és a vadóc lány őszinte barátsággal szeretik egymást, kedves outsiderek, de a trió nyomában kegyetlen kincsvadászok járnak, s így ez a kaland már nem az ő műfajuk... A csodálatosan izgalmas és máig friss film, restaurált változatban.

 

Sherlock Holmes - Film+, május 16. szombat, 20.40h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

Szex és New York - Viasat3, május 16. szombat, 21h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, május 16. szombat, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Vad lovak - Duna Tv, május 16. szombat, 21.35h

1949-ben járunk _ a klasszikus vadnyugat ideje lejárt, szinte mindenütt a helyére lépett a modern, iparosodott amerikai életforma. Az ifjú John Grady Cole azonban még a régi iskola neveltje, egész életét szeretett lovai között családja texasi farmján töltötte. Nagyapja halála után azonban nincs mentség, John anyja új tulajdonosként azonnal elkótyavetyéli a birtokot. Az anyjától régen elhidegült John gyermekkori jó barátjával nyeregbe pattan és Mexikó felé veszik az irányt, ahol talán még szükség van született cowboyokra. Szerencsével járnak, valóban megkapják a munkát és az elismerést is, John azonban óvatlan fejjel halálosan beleszeret munkaadója, Rocha szépséges lányába…

 

Az időgép - Prime, május 16. szombat, 23h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

Kill Bill - Mozi+, május 16. szombat, 23.15h

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.