Öt tényleg (!) vicces műsorszám a Kész átverés! történetéből

Következzék öt jól sikerült átverés az RTL Klub megboldogult kandi kamerás műsorából!

Novák Laci és a Plajbász család

A Barátok közt szereplőgárdájában a 1997-es indulás óta több tagcsere volt, mint a Boney M-ben és a Village People-ben együttvéve. A Novák Lacit alakító Tihanyi-Tóth Csaba menesztését azonban vélhetőleg népharag övezte volna, így ideális alanynak bizonyult egy 2008-as átveréshez. A beadagolt sztori szerint a művész úr egy idős rajongóhölgyhöz volt hivatalos, a találkozóról pedig egy nívós napilap újságírója is tudósított volna. Arról azonban senki nem tájékoztatta Tihanyit, hogy a néni nem teljesen beszámítható, és nem tud különbséget tenni a való élet és a Barátok közt között. Ráadásul megérkeznek Bori néni fiai is, akik nem nézik jó szemmel, hogy anyjuk „Novák Lacira” akarja íratni a parasztházat. Utóbbiakat mellesleg az Aranka, szeretlek c. slágert jegyző Open Stage tagjai formálták meg – parádésan.

 

 

Fekete Pákó és a vérfarkas

 

Nigéria Forrest Gumpja összesen kilenc alkalommal „vendégeskedett” a Kész átverésben, ebből csupán egyszer beépített emberként. (…) Jáksó László ugyanakkor emlékezetesen gonosznak bizonyult, amikor a kocsonyaként remegő Didikirály előtt eljátszotta saját kivégzését az „állambiztonsági szervek” által. A Kész átverés stábja még ezek után sem átallott célpontba venni őt, ezúttal azonban fényévekkel szellemesebb módon: egy imázsfotózásra hívták a Celeb vagyok, ments ki innen c. dzsungel-realityhez, ahol pókokkal és kígyókkal kellett pózolnia Bárdosi Sándor társaságában. Csakhogy a birkózót egy ponton megmarta egy illegálisan tartott mérgespók, Pákó pedig egy ország előtt bizonyította be, hogy hisz a farkasemberekben.

 

 

Bíró Ica és az őrjöngő Nagy Feró

 

A Nemzet Csótánya nem mindig volt annyira megosztó karakter, mint napjainkban, sőt, nemes értelemben vett médiabohócként egykor kifejezetten szórakoztatónak bizonyult. Ezt jól demonstrálja egy 2011 körüli Kész átverés-adás, ahol Bíró Ica volt az áldozat: a gyanútlan ex-Metal Lady egy vendéglátóipari egységben találkozott Feróval, mit sem sejtve arról, hogy kollégája már elérte az üzemi maligán-hőfokot, ráadásul éppen haragban van a világgal. És bármennyire is együttérzünk a kínosan feszengő Icával, nem mondhatunk mást, minthogy a Feró által előadott ízes népdal immár a magyar népművészet részévé avanzsált.

 

 

 

Aradszky, az egyslágeres előadó

 

A következő műsorszám egyik szereplője sem él már, ám ezzel az adással kitörölhetetlen nyomot hagytak a Kész átverés történetében. Aradszky László kiváltképp önérzetes előadóként túlságosan is hálás interjúalanynak bizonyult ahhoz, hogy Gulyás Zoltán álriporter kihozza őt a béketűrésből. Mindez maratoni 20 másodperc alatt sikerült, és a beszélgetés további részében is gondoskodott róla, hogy a táncdalénekes vérnyomása ne menjen 160/100 alá.

 

 

Palik és a tréfás Forma-1-sütemények

 

Az egykori Hungaroring-vezér Palik Lászlóról már csak Forma-1-es közvetítései alapján is köztudott, hogy higgadtság szobrát nem róla mintázták. Frank Tamás Forma-1 menedzser beépített emberként csúnyán vissza is élt ezzel, amikor Siófokról a fővárosba invitálta Palikot, hogy megossza vele az évezred marketingfogását: ez pedig nem más, mint hogy különféle szóvicceken alapuló cukrászsüteményeket áruljanak a mogyoródi versenypályán. Az előre sejthető reakció pedig nem marad el.