Otthonodba költözik a mozi # 2 – Borzongás és szívmelengetés

  • X

Romantika, karácsony és az Év thrillere - a Telekom Videotéka kínálatát szemlézve mindenki jól szórakozhat, az is, aki a szívmelengető romantikus történetekre vágyik és az is, aki borzongásra. Plusz külön öröm, hogy a kínálatban ott van az idei magyar Oscar-jelölt film is, a Horvát Lili-féle Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

 

Ünnepi Ajándékfilmek

 

Elveszett Karácsony (díjmentesen kölcsönözhető december 13-ig)

 

 

John Hay keserédes történetének elején a tízéves Goose-t súlyos csapás éri, szülei szörnyet halnak egy autóbalesetben. Egy év telik el: Goose már rég nem az az életvidám, kedves fiú, aki volt, ehelyett az utcákat rója, és zsebtolvajlásból él. Így találkozik össze Anthony-val, a titokzatos férfival, aki szemlátomást a semmiből jelent meg, és némileg elveszettnek tűnik, mégis olyan varázslatos képesség birtokosa, ami ismét örökre megváltoztatja a fiú életét, ám ezúttal pozitív irányban. A férfit generációjának egyik legtehetségesebb komikusa, a kétszeres Emmy-díjas Eddie Izzard alakítja.

 

Nathalie második élete  (díjmentesen kölcsönözhető december 13-ig)

 

 

Ebben a francia-svéd romantikus vígjátékban Audrey Tautou egy fiatal, gyönyörű, munkamániás nőt alakít, aki férje elvesztése óta az érzelmeit elfojtva él. Új munkatársa és egyben a beosztottja, a svéd Markus (François Damiens) a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában – önmaga legnagyobb meglepetésére – váratlanul megcsókol. Amikor a férfi másnap szóba hozza a történteket, a nő először el sem akarja ismerni, hogy elcsattant a csók, majd mégis úgy döntenek, elmennek egy igazi randevúra.

 

Csillaghercegnő (díjmentesen kölcsönözhető december 14-től)

 

Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legnehezebb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a karácsony csillagát, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett karácsonyi csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie.

 

Bazi nagy francia lagzik (díjmentesen kölcsönözhető december 14-től)

 

 

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek.

 

Premierfilmek – A Telekom Videotéka legfrissebb ajánlatai

 

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

 

 

Horvát Lili filmjének főhőse, Márta (Stork Natasa) egy szerelem ábrándját kergetve költözik haza Magyarországra hosszú távollét után. A nő még Amerikában, egy konferencián ismerkedett meg egy magyar orvossal (Bodó Viktor), akivel randevút beszéltek meg a Szabadság-híd pesti hídfőjéhez, de amikor végre találkoznak, a férfi azt állítja, sohasem látta azelőtt Mártát. Horvát Lili különleges romantikus drámája az idei év legelismertebb hazai filmje, számos fesztiváldíjat begyűjtött már, és akár még az Oscar-díjra is esélye lehet, miután az illetékes bizottság úgy döntött, nevezi a „nemzetközi film” kategóriában.

Kölcsönözhető a Videotékából IPTV-n és Telekom TV GO-n, 999 Ft-ért.

 

Tenet (elérhető december 15-től)

 

 

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie.
A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is.

Kölcsönözhető a Videotékából IPTV-n, 699 Ft-ért.

A Telekom Videotéka az egész család számára kínálja a legújabb külföldi és magyar filmeket. A könyvtárában szereplő filmek egyszeri, filmenkénti kölcsönzési díj ellenében nézhetők meg. Jelenleg is több mint 4000 tartalom érhető el, és a kínálata folyamatosan frissül, a tartalmak magyar nyelvűek, vagy magyar felirattal vannak ellátva. Idén decemberben, hetente megújuló, Ünnepi Ajándékfilmek mappájukban szereplő tartalmak díjmentesen érhetők el azoknak a nézőknek, akik Telekom IPTV tévé előfizetéssel vagy Telekom TV GO regisztrációval rendelkeznek.