Patrick Dempsey terrorizálta A Grace klinika stábját, ezért kellett mennie

A sorozat stábja szabályosan rettegett tőle, annyira kiszámíthatatlanul viselkedett.

Bár Patrick Dempsey számtalan rajongót elbűvölt a szívtipró idegsebész, Derek Shepherd alakításával A Grace klinika című népszerű orvosi dráma tizenegy évada alatt, úgy tűnik, a képernyőn kívüli viselkedése épp az ellentétje volt. Az Entertainment Weekly főszerkesztője, Lynette Rice How to Save a Life (Hogyan mentsünk meg egy életet) című hamarosan megjelenő, nem hivatalos könyve szerint – ami A Grace klinika történetét meséli el a sorozat szereplőivel és stábjával készített interjúkon keresztül – Dempsey sorozatbéli tevékenységének utolsó hónapjai enyhén szólva is viharosak voltak.

A The Hollywood Reporter exkluzív cikkében Rice részleteket osztott meg a könyvéhez készített interjúkból, köztük több olyat is, ami a színész forgatáson tanúsított viselkedéséről szólt. Bár jó néhány szereplőnek volt mondanivalója Dempsey-ről – beleértve magát a színészt is –, James D. Parriott executive producer megjegyzései voltak talán a legmegdöbbentőbbek, és rávilágítottak arra, miért rúgták ki végül Dempsey-t a sorozatból.

Terrorizálta a stábot  forgatásokon. Néhány stábtagnak szabályos PTSD-je volt. Olyan hatalma volt a forgatáson, aminek birtokában tisztában volt azzal, hogy le tudja állítani a produkciót és meg tudja ijeszteni az embereket. A csatorna és a stúdió emberei eljöttek, hogy beszéljenek velük. Azt hiszem, egyszerűen csak befejezte a sorozatot. Nem szerette, hogy minden nap be kell jönnie dolgozni. Ő és Shonda egymás torkának estek.

Shonda Rhimes, a sorozat alkotója még nem nyilatkozott az ügyben, bár 2015-ben kissé kitérően beszélt Dempsey távozásáról: "Nem volt könnyű, sem jókedvű. Sosem könnyű vagy jókedvű. Hosszú ideig nagyon keményen dolgoztunk együtt. Egy család vagyunk. Ezek a döntések  sosem könnyűek egyikünk számára sem." Jeannine Renshaw írónő azonban határozottan egyetértett Parriottal Dempsey viselkedésével  kapcsolatban, hozzátéve, hogy a panaszkodásaival gyakran felzaklatta szereplőtársát, Ellen Pompeót, és a viselkedése "olyan volt, mint egy gyereké".

Tele van energiával, és mindig azt kérdezné: "Mi lesz a következő?" Szó szerint kibújik a bőréből, ül és vár. Ki akar menni versenyautót vezetni, vagy valami mókás dolgot csinálni. Ő az a gyerek az osztályban, aki már menne ki a szünetre.

Amikor Dempsey-t A Grace klinika utolsó napjairól kérdezte, a színész Rice-nak elmondta, hogy tizenegy éven keresztül szerepelni a sorozatban és fenntartani a szigorú időbeosztást – különösen apaként – "kihívás volt". Majd hozzátette, hogy nem akarta elhagyni a produkciót, hiszen egy világhírű és rendkívül népszerű sorozatban játszhatott egy közkedvelt karaktert. Ám végül nem volt választása, amikor – Renshaw szerint – Rhimes ultimátumot adott a sorozatot gyártó stúdiónak: vagy Dempsey megy, vagy ő.

(Forrás: Uproxx)