Penelope Cruz játssza Donatella Versace-t

Az American Crime Story - Ryan Murphy antológiasorozatának - harmadik része Gianni Versace 1997-es gyilkosságát járja körül. Az első, tíz részes sorozat O.J. Simpson ügyére fókuszált.

Donatella Versace karakterének megformálása lesz Penelope Cruz első jelentős tévéfilm-szerepe. Az Oscar-díjas spanyol színésznő a harmadik Murphy-antológiához csatlakozik: tavaly fejeződött be az O.J. Simpson-ügyet bemutató sorozat, amellyel öt Emmy-t gyűjtöttek be a készítők. A soron következő, második szezon a 2005-ben New Orleans-ban pusztító Katrina hurrikánról, illetve következményeiről, hatásairól szól majd.

A harmadik antológia lesz a Versace: American Crime Story, mely Gianni Versace, az egyik legjelentősebb olasz divattervező gyilkosságát mutatja be. Versace-t Edgar Ramirez (A lány a vonaton, Joy) játssza majd, gyilkosát Darren Criss, aki pl a Glee-sorozatból lehet ismerős - írja a Guardian. A divattervezőt 1997 nyarán, Miami Beach-i villájához közel lőtte le egy ámokfutó, aki röviddel ezután öngyilkos lett.

A sorozat alapjául a Vanity Fair újságírójának - Maureen Orth - Vulgar Favors című könyve szolgál. Előzetes pletykák még arról szóltak, hogy a divattervező lányát, Donatellát esetleg Lady Gaga formálja meg, akit már láthattunk az American Horror Story: Hotelben is, de Murphy tisztázta a félreértéseket, és januárban világossá tette, hogy Lady Gaga nem fog szerepelni a sorozatban, amit egyébként várhatóan 2018 elején mutatnak be.


Murphy már a negyedik szériáról is beszélt: a Versace-sztori után a Bill Clinton-Monica Lewinsky viszonyt vesézi ki.