Robbie Williams középső ujja miatt kért bocsánatot a Fox

Az élő közvetítés mindig rizikós – ezúttal a csütörtökön kezdődött focivébé moszkvai megnyitóján fellépő énekes őszinte véleményét nem sikerült cenzúrázni.

Robbie Williams volt a Luzsnyiki stadionban lezajlott gála sztárelőadója, és ebben a minőségében a Rock DJ című dalát énekelte el – egy kis csavarral: a szöveg egyik részét az eredeti sorok helyett úgy énekelte, hogy „I did this for free”, miközben bemutatott, egyenesen a kamerának.

Miközben a fél világ azt találgatja, kinek vagy minek szólt a sztár gesztusa, a megnyitót közvetítő, ezért a trágár mozdulatot is élő egyenesben sugárzó Fox csatorna sietve bocsánatot kért. „A 2018-as FIFA-világbajnokság nyitó ceremóniája hír értékű esemény volt, ami egy harmadik fél gyártásában került élőben adásba a Foxon.

Mivel a közvetítés élőben történt, nem tudhattuk, mi fog történni Robbie Williams előadása alatt,

amiért ezúton is elnézést kérünk” – olvasható a közleményben.

Egyesek szerint egyébként Williams a fejlett nyugati demokráciákban zsarnoknak tartott orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak – aki amúgy szintén fellépett, pontosabban nyitóbeszédet mondott az eseményen – üzent feltartott középső ujjával.

Mások ezzel szemben úgy vélik, hogy épp ellenkezőleg: azokra a kritikákra reagált így az énekes, amelyek szerint nem szép dolog pénzt elfogadni egy diktatúrától. Ezt a véleményt erősíti egyébként a fentebb már említett, a számba utólag belerakott „I did this for free” sor is, amivel Williams arra utalhatott, hogy ingyen vállalta el a fellépést, így nem fogadott el pénzt Putyinéktól.


(via Variety)