Senki sem tapsolt a zaklatásgyanúba keveredett Aziz Ansarinak a SAG-díjátadón

A komikust egy fotós vádolta meg egy félresikerült randi után. A színészek máris elpártoltak tőle.

Senki nem tapsolt a hollywoodi színész szakszervezet (Screen Actors Guild) szombati díjátadó gáláján azon a ponton, ahol a jelöltek felsorolásakor az indiai származású amerikai komikus Aziz Ansari  nevéhez értek – írja a Huffington Post. A 34 éves sztárt a Netflixen futó Master of None című sorozatért jelölték, de ő nem is vett részt a ceremónián. A díjat végül William H. Macy kapta meg a Szégyentelenekért.

A színészek céhe azért pártolt el Ansaritól, mert év elején ő is zaklatásgyanúba keveredett. Az ügyről elsőként a Babe.net nevű női magazin számolt be, és elég nagy vihart kavart vele. A lapnak Grace néven nyilatkozó, 23 éves brooklyni fotós ugyanis arról számolt be, hogy a tavalyi Emmy-gálán ismerkedett össze a színésszel, ahol szelfiztek, beszélgettek, végül randit beszéltek meg. A közös vacsora után felmentek Ansari lakására, ahol viszont a sorozatsztár egyből a hálószobába akarta venni az irányt. Grace szólt neki, hogy ez a tempó neki túl gyors, de azt ő sem tagadja, hogy végül közös megegyezéssel orális szexben részesítette Ansarit. Ezután taxiba ült, onnan viszont küldött egy sms-t a színésznek, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát, és fájlalja, hogy Ansari nem vette a jeleit, hogy neki nincs is kedve ehhez az egészhez. A komikus ezután bocsánatot kért tőle, amiért nem látta át rendesen a szituációt.

Ez az eset azért is különbözik az eddigi zaklatási ügyektől, mert itt mindkét fél elismerte, hogy közös megegyezéssel történt, ami történt. A Babe.net cikke viszont így is óriási vitát generált, sokan ugyanis a lapot hibáztatják amiatt, hogy egyenlőségjelet tett egy bunkón viselkedő, ismert sztár félresikerült randija és az olyan gátlástalan hollywoodi szexuális ragadozók között, mint Harvey Weinstein, aki minden hatalmát latba vetve igyekezett eltussolni azokat a zaklatási ügyeit, amikről már a botránya előtt is nyílt titok volt Hollywoodban. (Aziz Ansari esetét néhány napja az Index egy hosszabb cikkben is körbejárta.)