Simpsonék már megint beletrafáltak

Simpsonék ezúttal Lady Gaga fellépését jósolták meg a Super Bowl döntőjének szünetében a drótkötéllel együtt.

Vasárnap már megint igaza lett Simpsonéknak, és persze a South Park alkotóinak, akik már régebben rájöttek, hogy Simpsonék félelmetes képességekkel rendelkeznek: meg tudják jósolni a távolabbi jövőben megtörténő dolgokat. Most például Lady Gaga Super Bowl-os fellépését jósolták meg hihetetlen szuggesztivitással és érzékkel.

Egy 2012-es, Lisa Goes Gaga című epizódban szinte ugyanazzal a koreográfiával – egy drótháló segítségével – repkedett az énekesnő a közönség felett, mint azt tette a vasárnap esti Super Bowl döntőjének szünetében. Érdemes megnézni az Indiewire-on közzétett videót, amin egymás mellé rakták a két hasonló jelenetet:

A fellépőruhát mondjuk nem sikerült eltalálni: a rajzfilmsorozatban Lady Gaga egy Madonna-szerű melltartót visel, amiből lángokat lövell, ez a valóságban sajnos vagy szerencsére (ki-ki döntse el maga) nem következett be.

A South Park alkotói egy 2002-es epizódban (A Simpsonék már megcsinálták… c. epizód) fejtették ki bővebben benyomásaikat, miszerint minden, ami történik, az már egyszer megtörtént egy Simpson-epizódban – nincs új a Nap alatt.

Pár példa arról, hogy mennyi mindent jósoltak már meg a Simpson családban: 2000-ben már kitalálták, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Lady Gagát még csak-csak megértjük, hiszen azért elég kézenfekvő ez a drótköteles performansz, és sok énekes építette már be ezt a show-jába, de hogy Donald Trump lesz Amerika első embere, az annyira a valóságtól és a józan észtől elrugaszkodott ötlet, hogy ezt tényleg nem láthatta senki jönni 2000-ben Simpsonékon kívül. 2010-ben egyébként a gazdasági Nobel 2016-os díjazottját (Oliver Hart és Bengt Holmström) is megjövendölték.