Sorozat készül A hét Éva című sci-fi regényből

Neal Stephenson bestselleréből már Ron Howard is filmet akart forgatni évekkel ezelőtt.

A Legendary TV megvásárolta Neal Stephenson, a Hugo-díjas sci-fi szerző Seveneves ​– A hét Éva című regényének adaptációs jogait (ami 2016-ban magyarul is megjelent a Fumax kiadó gondozásában. A tévésorozat a tervek szerint szorosan támaszkodik majd a könyv történetéhez, melyben egy meteor darabokra töri a Holdat, ami miatt helyrehozhatatlan károkat szenved a Föld bolygó. A világ nemzetei és legnagyobb tudományos elméi nagyszabású tervet dolgozzanak ki az emberiség megmentésére – messze a légkör felett, a bolygóközi űrben.

Mivel az emberiség számára fogytán az idő, a vezetők megpróbálnak minél több embert evakuálni. A kozmikus kataklizma után eltelt évszázadok alatt a felismerhetetlenségig összeégett Föld türelmesen vár a visszatérésükre, a Hét Évának nevezett csodagyerekek pedig, akiknek az a küldetésük, hogy felfedezzék azt a bolygót, amelyet az űrbe vándorolt őseik egykor az otthonuknak neveztek, egy napon válaszolnak a hívásaikra...

Forrás: Amazon / Moly.hu

 

Bár ez a regény első televíziós adaptációja, a Skydance Media és az Imagine Entertainment már 2016-ban leszerződött William Boyles forgatókönyvíróval, Ron Howard rendezővel egy filmváltozatra, ami azóta is a fejlesztési szakaszban van, és lassan 10 éve nincs semmi hír róla. Talán ha a készülő tévésorozat jó visszhangot kap, akkor könnyen lehet, hogy a filmet is leporolják.

Ami nem lenne rossz, tekintve, hogy Neal Stephenson nemcsak bestselleríró, hanem elismert futurista is, aki a 2000-es évek elején az Amazon-alapító Jeff Bezos Blue Origin nevű cégénél is dolgozott, ahol a szuborbitális pályára való utazás módszereit segített kidolgozni. Így aztán nem csoda, hogy a filozófiával, pszichológiával és irodalmi eszközökkel vegyített a sci-fi regényei olyan kreatív elmék képzeletét is megragadták, mint Bill Gates vagy John Carmack.

(via Movieweb)