Sorozat készült a pedofil szektavezér elleni brutális ostromról

Megérkezett az 51 napos ostromról szóló minisorozat előzetese.

1993. február 28-án az ATF (Alkohol-, dohány-, és lőfegyverügyi iroda) megostromolta a Dávid Törzsének nevezett szekta Texas állambeli Waco közelében lévő főhadiszállását. A hetednapi adventistákból még korábban kiszakadt szekta akkori vezére a magát Messiásnak kikiáltó David Koresh a saját kedvére formálta a közösség szabályait, engedélyezte a többnejűséget, egyúttal kiélhette pedofil vágyait. Karizmatikus személynek tartották, akit vakon követtek hívei.

Egy nappal korábban a helyi, Waco Tribune-Herald című lapban hosszú cikk jelent meg Koreshről A bűnös messiás címmel. A lap állítása szerint legalább 140 felesége volt, köztük 12-13 éves lányok is.

Koresh rengeteg fegyvert halmozott fel a birtokon, és az ATF február végi ostroma 4 ügynök és 6 szektatag életét követelte. Az FBI vette át a helyzet kezelését, és a következő 50 nap során tárgyalásokat folytattak Koresh-sel, és sikerült elérniük, hogy 19 gyereket szabadon engedjen. A szövetségiek végül április 19-én nagy erőkkel megostromolták a házat, ami felgyulladt - végül 76 szektatag vesztette életét, köztük gyerekek és terhes nők, és Koresh is meghalt.

A Waco című 6 részes minisorozat ezt a tragikus ostromot mutatja be. Koresh szerepében Taylor Kitch-et láthatjuk, Michael Sahannon pedig Gary Noesnert, a tárgyalásokat irányító FBI ügynököt alakítja.