Szerencsekerék: baromi nehéz feladványba bukott bele Kökény Attila

Az énekes egészen a fődíjjátékig parádésan szerepelt, ott azonban olyan nehéz feladatot adtak fel neki, hogy ember legyen a talpán, aki tudta volna.

A Megasztár egykori felfedezettje mindenki kedvenc vetélkedőjében nagyon ügyesen állta a sarat szinte a legvégéig. A magánhangzójátékban (amikor a játékosnak szájról kell leolvasnia, amit Kasza Tibi műsorvezető eltátog neki) kifejezetten parádésan szerepelt, hiszen nagyon sok szót eltalált; ugyanakkor vicces is volt, mert a fúrógépet például túrógépnek, a gyógyegér szót pedig Tóth Egérnek értette.

Ilyen előzmények után, a két civil versenyzőt jócskán leelőzve, Kökény nem kevesebb mint 1 millió 555 ezer forinttal futott neki a fődíjjátéknak, ahol viszont baromi nehéz feladványt kapott. A megfejtendő kifejezés eleve elég hosszú volt,

és már a segítségként megadott definíció is meglehetősen talányos, amennyiben valaki nem szakértője a szóban forgó területnek.


A feladvány meghatározása ugyanis az volt, hogy „például Gerevich Aladár” – és nekünk például fogalmunk nem volt róla, hogy ki (volt?) ő. Kökény Attila ráadásul szokatlanul kevés betűt kapott segítségként, így majdnem „vakon” kellett (volna) kitalálni a megoldást. És sajnos a jelek szerint ő sem hallott még Gerevich Aladárról, így fájdalom, de bukta a több mint másfél milliót – amiből egyébként teljes családját vitte volna nyaralni.

Kegyelemdöfésként pedig Kasza Tibi

„nézzük, a semmin kívül mi az, amit még nem viszel el tőlünk!”

felkiáltással azt is megmutatta az énekesnek, mit nyerhetett volna még, ha kitalálja, hogy Gerevich Aladár hétszeres olimpiai bajnok – azaz összesen több mint 2 milliót hagyott ott. De Kökény abszolút méltósággal, sőt poénkodva viselte a vereséget, szóval tényleg le a kalappal előtte.

Mi egyébként nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink tudják-e, milyen sportágban versenyzett Gerevich Aladár, szóval üzenjetek, kommenteljetek bátran!


(via tv2play.hu)