Szexuális zaklatás miatt rúgták ki a Supergirl producerét

Andrew Kreisberget a Supergirlt alakító Melissa Benoist és a Flash sztárja, Grant Gustin vádolta meg.

Egy belső vizsgálat után a Warner Bros TV Group megvált Andrew Kreisbergtől, aki korábban olyan DC képregényhősök tévésorozatain dolgozott forgatókönyvíróként és producerként, mint a SupergirlA zöld íjászFlash - A Villám és a Legends of Tomorrow.  A döntést a szuperhőssorozatok gyártója, a Berlanti Productions is elfogadta, ahol Kreisberg korábban az egyik nagy aduásznak és vezető showrunnernek számított.

Fotó: Frederick M. Brown / Getty Images

 

A producert több stábtag is bepanaszolta a vezetőségnél. Köztük volt a Flash tévésorozat egyik fiatal női forgatókönyvírója, akivel a sorozat első éveiben Kreisberg a közös munka során illetlenül viselkedett. Egy másik női stábtag és az Arrow valamint a Flash szériák egyik epizódrendezője is hasonló konfliktusba keveredett a producerrel.

A Supergirl sorozat sztárja, Melissa Benoist névvel is vállalta a szexuális zaklatást, és kiállt azoknak a kollégáinak a védelmében, akik az állásukat féltve esetleg nem merték szóvá tenni korábban a showrunner viselkedését. Hasonló esetekről számolt be a villámlábú Flasht alakító Grant Gustin is, aki szintén támogatásáról biztosította a szexuális zaklatásnak kitett kollégáit.