Szívrohamban elhunyt a Félig üres sztárja

Richard Lewis, aki a Robin Hood, a fuszeklik fejedelmében is emlékezeteset alakított, 76 éves volt.

76 éves korában elhunyt Richard Lewis, akit Amerikában stand-uposként is ismertek, a magyar nézők pedig leginkább a Félig üres című sorozatban találkozhattak vele.

A halál oka szívroham, de a színész Parkinson-kórral is küzdött, amelyet tavaly áprilisban hozott nyilvánosságra. Akkor vonult vissza a stand-uptól is.

Az elmúlt három és fél évben elég nehéz időszakot éltem át"

- írta akkor a közösségi médiában, a Félig üres 12. évadának befejezését követően.

Lewis még 2021-ben lépett ki Larry David szitkomjából, és csak egy epizódban szerepelt a 11. évadban. A most futó utolsó évadban tért vissza.

Jeff Schaffer, a sorozat executive producere nemrég elmondta a The Hollywood Reporternek, hogy Lewis, aki betegséggel küzdött, amíg a 12. évadot forgatták, "bajnok volt", és most "fantasztikusan jól van".

"Felesége, Joyce Lapinsky mindenkinek köszönetet mond a szeretetért, barátságért és támogatásért, és kéri, hogy ezekben az időkben tiszteljék a privát szféráját" - írta közleményében a színész szóvivője.

A komikus, aki sokáig alkohol- és drogproblémákkal is küzdött, 1989-ben megtöltötte stand-up estjével a New York-i Carnegie Hallt, igaz, később azt mondta, annyira be volt tépve, hogy nem sokra emlékszik abból az estéből.

Színészként láthattuk még Mel Brooks komédiájában, a Robin Hood, a fuszeklik fejedelmében és a Las Vegas, végállomásban is.

Forrás: RTL Klub

 

Larry David, a Félig üres sztárja és alkotója ezt írta a közleményében:

"Richard és én három nap különbséggel ugyanabban a kórházban születtünk, és életem nagy részében olyan volt számomra, mintha a testvérem lenne. Megvolt benne az a ritka kombináció, hogy ő volt a legviccesebb ember és a legkedvesebb is. De ma zokogtam miatta, és ezt sosem bocsátom meg neki".

A Félig üres másik főszereplője, Cheryl Hines, aki Larry feleségét, Cheryl Davidet alakítja, az Instagramon emlékezett kollégájára és barátjára:

"Amikor fiatal voltam, nagyon bele voltam zúgva Richard Lewisba. Ő volt a legviccesebb ember a színpadon és a legjóképűbb komikus. Aztán amikor szerepet kaptam a Félig üresben, együtt dolgozhattam vele, és egy álom vált valóra. Az évek során megtudtam, hogy ki is volt Richard valójában, és milyen nagylelkű volt. Igen, ő volt a komikus, akibe beleszerettem, de emellett az egyik legszeretőbb ember is volt, akit ismerek. Időt szánt arra, hogy elmondja a szeretteinek, mit jelentenek neki - különösen az utóbbi években. A Félig üres forgatási szüneteiben elmondta nekem, hogy milyen különleges vagyok számára, és mennyire szeret. Szeretlek Richard. Hiányozni fogsz. Larry, Richard imádott téged. De ezt te is tudod."
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cheryl Hines (@_cherylhines) által megosztott bejegyzés

Jamie Lee Curtis, aki az Anything but Love című szitkomban volt a partnere 1989 és 1992 között, ezt írta róla:

"Pontosan emlékszem, hogy hol voltam, amikor megláttam a Sunset Boulevardon egy stand-up specialról szóló hirdetést, amikor az ABC Anything But Love című pilotjának szereplőválogatásán voltunk, és megkértem a castingosokat, hogy hozzák be őt meghallgatásra, hogy játssza el a legjobb barátomat, akiből esetleg a barátom lehet. Szerintem nagyon jóképű volt. Megnevettetett, ami az egyetlen dolog, amit egy erős, rátermett nő nem igazán tud megtenni magáért. Megkapta a szerepet, mindenkit lenyűgözött. Elsőre nem kapott zöld utat a pilot, de később azt mondták, hogy a kémia Richarddal olyan nagyszerű volt köztünk, hogy felújíthatnánk az eredeti pilotot, ami végül is az a sorozat lett, amit pár évig csináltunk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés

Neki köszönhető az is, hogy józan vagyok. Ő segített nekem. Már egyedül ezért is örökké hálás leszek neki. Joyce-ban megtalálta a szerelmet, és természetesen a józansága mellett ez volt számára a legfontosabb. Sírok, miközben ezt írom. Furcsa módja annak, hogy köszönetet mondjak egy kedves és vicces embernek."

via: THR / Uproxx