Szombat estére a tévézés is jó opciónak tűnik

Egészen jó filmeket is elcsíphetünk a tévében, többek között a Mielőtt lemegy a Nap című romantikus filmet vagy a Millió dolláros bébi című filmdrámát.

Hölgy aranyban - RTL Klub, május 9. szombat, 12.05h

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann (Helen Mirren) hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek, amelynek csataterét az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság jelenti. Az út során Marianak a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie. A Hölgy aranyban igaz történet, egy asszony küzdelme, hogy visszaszerezze örökségét és igazságot szolgáltasson családjának.

 

Filofax, avagy a sors könyve - RTL Klub, május 9. szombat, 15.55h

A menő reklámszakember (Charles Grodin) hétvégi üzleti útja során elveszti valamennyi feljegyzését, hitelkártyáját és igazolványát. Rádöbben, hogy ezek a papírok alkották és tartották fent egész személyiségét, nélkülük összeomlott az élete. Ugyanekkor a városi börtönben állázadás tör ki, mely arra szolgál, hogy a fegyintézet egyik közkedvelt lakója, Jimmy Dworski (James Belushi) észrevétlenül kijusson a baseball-mérkőzésre, majd baj nélkül visszatérjen a meccs után. Útja során megtalálja a reklámszakember papírjait, és használni kezdi őket. Nagyszerűen megállja a helyét a reklámszakmában, az udvarlásban, és eljut a meccsre is.

 

Mielőtt megismertelek - SuperTV2, május 9. szombat, 21h

A szerelem gyakran ott talál rank, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.Louisa "Lou" Clark (Clarke) egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.Bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük - és a szívük - nem várt módon változik meg.

 

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, május 9. szombat, 21h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

Drágaságom - Duna Tv, május 9. szombat, 21.25h

A félénk Jean (Gad Elmaleh) felszolgáló egy elegáns hotelben. Iréne (Audrey Tautou), egy kalandornő véletlenül milliárdosnak nézi, és ráveti magát. Amikor azonban rájön az igazságra, hamar faképnél hagyja. A szerelmes Jean mindent bevet, hogy megtalálja, mígnem a Cote d'Azur-ön akad Iréne-re. Hamarosan azonban minden pénzét elveszti és egy számára egyébként kedves munkára kényszerül: selyemfiúnak szegődik. Új állása felkelti Iréne érdeklődését, míg végül a társaságát is elfogadja. Segíti, tanácsokkal látja el és bár magának sem ismeri be, de egyre közelebb kerül hozzá....

 

Millió dolláros bébi - Viasat3, május 9. szombat, 22.55h

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki. Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe.Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne. Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség _ a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a "nem" nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.Mester és tanítványa hol kimerítik, hol inspirálják egymást, és ráébrednek, hogy közös bennük a küzdőszellem, mely legyőzi múltjuk fájdalmát és veszteségeit. Megtalálják egymásban azt a fajta családi kötődést, amit oly régen elvesztettek. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.

 

Fekete pillangó - Film Mánia, május 9. szombat, 23h

Paul az egykor szebb napokat látott író most egy forgatókönyvön dolgozik a hegyek közt megbújó házban, ami ha bejön, talán újra felpörgetheti karrierjét. A férfi egy nap felvesz az autójába egy vándort. A vacsora után Paul felajánlja Jacknek, hogy befogadja a házába, maradjon nála. A fiatal Jack inspirálja és segíti az írásban, és nem mellesleg súlyos titkot hordoz, valójában brutális sorozatgyilkos. Nemsokára hatalmas vihar csap le, megszűnik az áramellátás. A két férfi magára marad a házban.

 

Desperado - Duna Tv, május 9. szombat, 23.10h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Nejem, nőm, csajom - RTL Klub, május 9. szombat, 23.40h

Helgának (Schell Judit), a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószoba küszöbén. Szilvi (Lovas Rozi), a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Vera (Gubik Ági) nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Flóra (Tompos Kátya) pedig nyomozni kezd hittantanár férje után. Négy nő különböző élethelyzetben, de hasonló problémákkal.

 

Kapj el, ha tudsz! - Prime, május 9. szombat, 23.50h

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként _ és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Frank-et, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette. A XX. század egyik legravaszabb bűnözőjének elképesztő történetéből a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg készített lebilincselően izgalmas, fordulatosan mulatságos, ravaszul romantikus és elegánsan stílusos filmet az Oscar-díjra jelölt Leonardo DiCaprióval és a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks-szel a főszerepben.

360 - M2, május 9. szombat, 00.40h

Fernando Meirelles az Isten városa, Az elszánt diplomata, a City of Men, és a Vakság című filmek rendezője most egy újabb különleges alkotással lepi meg közönségét. A film címe 360, azaz körtánc Arthur Schnitzler nyomán. Fernando Meirelles rendező és a forgatókönyvíró Peter Morgan ezt a darabot és dinamikus _ térben és időben folyamatosan változó _ cselekményét helyezte át egy XXI. Századi szerelmes történetbe és annak környezetébe. Bécs, Párizs, London, Pozsony, Rió, Denver és Phoenix. Egy házaspár mindkét tagja a félrelépés gondolatával játszik: ám míg a feleség (Rachel Weisz) titokban félrelép, a férj (Jude Law) az utolsó pillanatban meghátrál. Egy brazil fotós megcsalt barátnője úgy dönt, hogy elhagyja félrelépő párját és hazaköltözik Brazíliába. Egy alkoholista, korosodó férfi eltűnt lányának feltételezett holttestét megy azonosítani az Egyesült Államokba. Egy szexuális zaklatásért elítélt, és feltételes szabadlábra bocsátott férfi igyekszik mindent elkövetni az újabb bűnbeesése megelőzésére. Egy dolog valamennyijüket összeköti: a véletlenek láncolata révén összefonódik a sorsuk, miközben mindannyian a magány elől menekülnek, s csak azt szeretnék, ha szeretnék őket.