Szombaton megéri leülni a tévé elé

Az Egy asszony illatával kezdődik a filmes utazásunk, megállunk másfél órára egy ritkán vetített Terry Jones-vígjátéknál (Megtehetek bármit), aztán Durr, durr és csók, a Kegyetlen játékok és a Veszélyes kölykök között is válogathatunk.

Egy asszony illata - AMC, július 6. szombat, 19.05h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

Napsütötte Toszkána - Duna, Tv, július 6. szombat, 19.30h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő egészen addig, amíg házassága zátonyra nem fut. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője ajándékként elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances beleszeret egy elhanyagolt, ódon villába és egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja. Az átalakítás körüli mediterrán megoldások az elején majdnem meghátrálásra késztetik, de mikor egyre közelebb kerül az ott élőkhöz, elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége.

Megtehetek bármit - Viasat3, július 6. szombat, 21h

Neil Clarke (Simon Pegg) egy átlagos tanár nem mindennapi képességre tesz szert: bármit megtehet, amit csak akar. Nem sejti, hogy eme képesség mögött földönkívűli erők ördögi terve lapul.

Terminátor - Megváltás - SuperTV2, július 6. szombat, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor, akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

A Mars-mentőakció - Paramount Channel, július 6. szombat, 21h

A Mars-1 expedíció különös anyagot talál a vörös bolygó felszínén 2020-ban. Egy hirtelen kitört vihar azonban elsöpri őket. Expedíció indul az egyetlen túlélő megmentésére. Vezetője Woody Blake, a tagjai pedig Blake felesége, Terri, a navigátor Phil, valamint Jim McConnell, az első csapat kijelölt vezetője, aki a felesége halála miatt végül nem indult el az útra. Sok probléma és az egyik társuk elvesztése után a Marson megtalálják a túlélőt, aki elmondja, hogy a furcsa anyag valójában egy hatalmas szobor, amely jeleket sugároz. Miután megfejtik azokat, bejutnak a szobor belsejébe, amely minden várakozásukat felülmúlja.

Feledés - Mozi+, július 6. szombat, 21h

Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége.
Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

A pacák - Humor+, július 6. szombat, 21h

Navin R. Johnson különös pacák, sokak szerint nem teljesen normális. Szegény, fekete családban nőtt fel, és jó néhány évnek kellett eltelnie, mire tudatosult benne, hogy ő bizony nem fekete. A megrázó felismerés hatására Navin nyakába veszi a világot. Az egyik benzinkútnál kap munkát, ahol két tankolás közben rájön, hogyan lehet a találmányával könnyebben fel-, illetve levenni a szemüveget. Miközben a pacák csatlakozik egy vándorcirkuszhoz, megismeri a szerelmet, és még a találmánya is sikeres lesz, egy sorozatgyilkos vadászik rá, aki éppen őt pécézte ki magának.

Hollywoodland - RTL Spike, július 6. szombat, 21h

1959. június 16-án holtan találják hollywoodi villájában George Reevest, a Superman kalandjai című tévésorozat egykori sztárját. Halálhírét megrendülten fogadja Toni, a színészi pályával kacérkodó menyasszonya, valamint a népszerű képregényhőst alakító színész rajongótábora. A Los Angeles-i rendőrség nyomozása eredménytelenül zárul, semmit sem sikerül kideríteni a haláleset körülményeiről. Reeves anyját azonban nem hagyják nyugodni a fia halálát övező rejtélyek. Felfogadja Louis Simo magánnyomozót, hogy járjon utána, mi is történt valójában.

Jurassic Park - TV2, július 6. szombat, 22h

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.

Azonosság - Viasat3, július 6. szombat, 22.50h

Tíz titokzatos idegent kényszerít egy elhagyatott motelbe az ítéletidő. A balesetet okozó Ed (John Cusack), Rhodes (Ray Liotta), a veszélyes fegyencet szállító rendőrtiszt, a gyönyörű Paris (Amanda Peet), egy rejtőzködő szerelmespár, a megsérült család, és a szálló állítólagos tulajdonosa hamar rádöbbennek, hogy egy sorozatgyilkos célpontjaivá váltak. Ahhoz, hogy túléljék az éjszakát, rá kell találniuk a titokra, ami összeköti őket.

Durr, durr és csók - Paramount Channel, július 6. szombat, 23.20h

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

Kegyetlen játékok - SuperTV2, július 6. szombat, 23.25h

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg fel nem tűnik a színen Annette, aki elhatározta, hogy megőrzi szüzességét, míg férjhez nem megy. Kathryn fogadást ajánl: ha Sebastiannek sikerül elcsábítania a jégkirálynőt, eltölt vele egy éjszakát. Ellenkező esetben viszont a fiú vadonatúj Jaguárja a tét. Kezdődik az utolsó játszma.

Veszélyes kölykök - Cool, július 6. szombat, 23.30h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főhőse, Louanne Johnson kilenc év után búcsút mond haditengerészeti pályafutásának, hogy megvalósítsa régi álmát és végre tanár lehessen. Első munkahelye egy észak kaliforniai középiskola, ahol első osztálya gyökeresen megváltoztatja az életét. Ezek a látszólag önálló, szinte felnőtt és kemény gyerekek majd meghalnak egy jó szóért, azért, hogy valaki végre törődjön velük. Ám az élet arra már megtanította őket, hogy senkinek ne higgyenek, senkiben ne bízzanak. Ekkor érkezik közéjük LouAnne, aki megszeg minden eddigi szabályt, saját tantervet dolgoz ki nekik, és a korábbinál sokkal színvonalasabb órák után igen magas követelményeket állít eléjük. LouAnne-t felháborítja, hogy diákjai milyen könnyedén fogadják el a kudarcot, nyugszanak bele a vereségbe, mert ez tartozik hozzá mindennapjaikhoz. A tanárnő csellel, jutalommal, játékkal ráveszi őket arra, hogy tanuljanak, s érjék el saját képességeik maximumát.

Az Álmosvölgy legendája - TV2, július 6. szombat, 00.35h

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!

"A mesemondás nagymestere, Tim Burton (Batman, Támad a Mars!, A majmok bolygója) hátborzongató és elbűvölő látomást szőtt a klasszikus rémtörténet köré. Az Álmosvölgy legendája igazi csoda: bátor, izgalmas, és telis-tele van erőteljes képekkel."