Szomszédok-szereplőkkel és retró mentőkocsival avatott táblát az Országos Mentőszolgálat

Kulka János, Malek Andrea és Simorjay Emese is jelen voltak a Markó utcában, a teleregény eredeti forgatási helyszínén rendezett avatóünnepségen.

Február 26-án az idén 70 éves Országos Mentőszolgálat munkatársai egy Szomszédok-emléktáblát avattak fel a Markó utcában, azon az eredeti forgatási helyszínen, ahonnan a teleregény közönségkedvenc orvosa, Mágenheim doktor 12 éven át, 1987-tól 1999-ig minden második csütörtökön elindult életet menteni.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Az eseményen ott voltak a sorozat szereplői, Kulka János (dr. Mágenheim Ádám), Malek Andrea (dr. Szalóki Eszter), Simorjay Emese (dr. Nagy Éva), valamint a Peti nevű mentős sofőrt alakító Lakatos Péter szakápoló is, de tiszteletét tette az avatási ceremónián maga a rendező, Horváth Ádám is.

EZEKBEN A PERCEKBEN Az Országos Mentőszolgálat táblaavatással állít emléket Február 26-án, 10:00-kor Magyarország legnézettebb sorozatának, amiért 12 éven keresztül öregbítette a mentők jó hírnevét. Az eseményen nem csak a mentős szereplőkkel /Kulka János, Malek Andrea, Simorjay Emese, Lakatos Péter, Kápolnai József/ találkozhatsz a Markó utcában, de beülhetsz Mágenheim doktor egykori mentőibe és újraélesztés oktatást is tartunk! Hívd el a szomszédokat is! #OMSZédok #mentők #omsz70

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2019. február 26., kedd

A mentősök még Mágenheim doktor legendás esetkocsiját, a hófehér Nysa 522 S-t is előkerítették és kicsinosították, hogy a rajongók kívül-belül megnézhessék! Az eseményre nagyjából száz Szomszédok-fanatikus zarándokolt el, de a rajongói Facebook-csoportokban több ezren követték figyelemmel otthonról és a munkahelyeikről élőben a jó hangulatú, videós-fotós beszámolókat.

A táblaavatás mellett az Országos Mentőszolgálat és a Szomszédok szereplői Hősképzés címmel videós kampányt is indítottak, amivel a szakszerű újraélesztés fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, amit ha időben hajtunk végre, életeket menthetünk.

Malek Andrea művésznő a Szomszédok sorozat egykori medikája tudja mit kell tennie ha baj van! Te tudnál segíteni?! #OMSZédok #mentők #omsz70

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2019. február 26., kedd