Sztrájkolnak a vágók, a The Voice is veszélybe kerülhet

Csütörtökig adtak határidőt.

A Media1 számolt be arról, hogy az RTL műsorait vágó személyek, mintegy 40 fő figyelmeztető jellegű munkabeszüntetést és utcai demonstrációt tartottak hétfőn az RTL Magyarország XXII. kerületi székháza előtt. A tiltakozók azonnali béremelést, jobb munkakörülményeket és a szerződéses viszonyok rendezését követelték. Az RTL közleményében azt írta, hogy a műsorait készítő gyártópartnereivel állnak kapcsolatban az érintettek, tehát nem az M-RTL alkalmazottai.  

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A tiltakozók közölték, hogy ha most sem születik megegyezés, újabb, hosszabb munkabeszüntetést is tartanak, legközelebb október 19-én, csütörtökön. A vágók azt állítják, hónapok óta többször is jelezték, hogy a helyzetük tarthatatlan.

A Media1 értesülései szerint ha nem jön létre a megállapodás csütörtökig, akkor például a The Voice című zenéi tehetségkutató most következő hétvégi adásának vágási és egyéb műszaki teendőit sem fogják elvégezni. Állítólag a produkciótól már érkeztek  puhatolózó hívások vágókhoz. Azt próbálják kideríteni, ki az, aki felvenné a munkát, illetve be tudna ugrani, ha folytatódik a tiltakozás.

Via: Media1