Tévé előtt töltenéd az esős anyák napját? Nézd meg az Anyák napját!

Összeszedtünk néhány érdekességet Jennifer Ansiton, Kate Hudson és Julia Roberts 2016-os romantikus vígjátékáról.

Mirandával (Julia Roberts) látszólag kesztyűs kézzel bánt az élet, ezer wattos mosolyával amerikaiak millióit csábítja ékszervásárlásra, azonban nagy árat fizetett a karrierjéért. Anyák napja közeledtével senkije sincs, akivel ünnepelhetne. Ám ekkor feltűnik a lánya, akit Miranda még 17 örökbe adott, és akinek minden vágya, hogy végre megismerje vér szerinti édesanyját.

Sandy (Jennifer Aniston) nemrégiben vált el férjétől, és kénytelen megemészteni, hogy az exe egy nála fiatalabb, csinos nőt vet el feleségül. Eszeveszett versengésbe kezd vetélytársával, amíg egy nehéz helyzet rá nem ébreszti, hogy válás ide vagy oda, továbbra is ő a család összetartó ereje.

Jesse (Kate Hudson) egy indiai származású férfihoz ment feleségül, és úgy szégyelli előtte rasszista anyját, Flót, hogy inkább azt hazudja férjének, hogy már nem él. Így aztán amikor Jesse szülei úgy döntenek, hogy meglepik őt anyák napján, Jesse-nek minden rafinériájára szüksége van, hogy elkerülje a nagy összecsapást.

Eközben Bradley (Jason Sudekis) szomorúan készül az ünnepre, ez lesz ugyanis az első anyák napja gyermekei anyja nélkül: még nincs egy éve, hogy özvegyen maradt két lányával...

Érdekességek a filmről

  1. Ez volt Julia Roberts és Garry Marshall rendező negyedik közös filmje, az 1990-es Micsoda nő, az 1999-es Oltári nő és a 2010-es Valentin nap után.
  2. Garry Marshall nem sokkal az Anyák napja premierje után elhunyt. 81 éves volt.
  3. Garry Marshall előszeretettel forgatott ünnepek köré kanyarított romantikus filmeket, ilyen volt az Anyák napja mellett a Valentin nap és a Szilveszter éjjel is.
  4. Julia Roberts mindössze 4 napot dolgozott a film forgatásán – viszont 3 millió dolláros sztárgázsit kapott ezért a kis hakniért!
  5. Julia Roberts mindhárom gyereke, Henry Moder és az ikrek, Hazel és Phinneas is szerepeltek a filmben (a gyerekek apja Daniel Moder operatőr).
  6. Jennifer Aniston és Jason Sudeikis nemcsak ebben a filmben, de számos korábbi produkcióban is együtt játszottak már: Exférj újratöltve (2010), Förtelmes főnökök (2011) , Családi üzelmek (2013), Förtelmes főnökök 2 (2014).
  7. Julia Roberts és Jennifer Aniston korábban csak egy Jóbarátok epizódban szerepeltek együtt (amikor Chandlert bezárják nadrág nélkül a vécébe), de nem volt közös jelenetük.
  8. A filmben van egy vicces utalás arra, hogy Jennifer Aniston a Családi üzelmekben egy drogcsempészésbe keveredő sztriptíztáncosnőt alakított.
  9. Jennifer Aniston és Kate Hudson  több jelenetben is Fabletics-cuccokba öltöztek, ami Kate Hudson saját sportruha márkája.
  10. És egy extra érdekesség a végére: a főszereplők közül egyedül Jennifer Aniston jobbkezes, a többiek mind balkezesek.