Tévénézettség: a Kincsvadászok és A renitens sem teszi zsebre a múlt hetet

Hétköznapokon most már egyértelmű Az ugrás elsősége a Szerencsekerékkel szemben, de a napokat továbbra sem tudja megnyerni az RTL.

Az RTL egyetlen hétköznapot sem tudott megnyerni, már ami a főműsoridőben a fiatalok körében mért közönségarányokat illeti: hiába verte meg Az ugrás négyszer is a Szerencsekereket (csütörtökön fordítva történt a dolog), mégis a TV2 nevetett a végén, és ehhez a Kincsvadászok sikere kellett.

Ami hetedik hete van műsoron, és történetében most először csökkent a nézettsége az előző héthez képest mindkét célcsoportban:

a fiatalok körében 173 ezerről 161 ezerre, a teljes lakosság körében 628 ezerről 583 ezerre, de még így is meg tudja nyerni a napokat a TV2-nek a Szerencsekerék segítségével.

Kincsvadászok; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Megnéztük egyébként az ominózus pénteki adás nézőszámait is, amikor a csatorna minden értesítés nélkül bedobott egy ismétlést, amivel feltehetőleg sok embert bőszített fel. Nos, a pénteki adás érte el a második legrosszabb nézettséget a múlt héten, 149 729-en követték az ismétlést, ennél kevesebben csak szerdán nézték a műsort, akkor 149 338-en kapcsoltak a régiségkereskedők licitversenyére.

ez is érdekelhet

Péntek este sok ezer embert bosszanthatott fel a TV2

A hatalmas sikernek örvendő Kincsvadászokból ismétlést adtak főműsoridőben.

Tovább

 

Így az RTL-nek változatlanul maradnak a hétvégék, amikor viszont tarolni tud. Úgy tűnik, hogy a TV2 eddig el is engedte a hétvégéket, szombaton egy gyenge próbálkozás volt csupán a részükről, mégpedig a Mutasd a hangod!, ami hatalmasat bukott az RTL-es A mi kis falunkkal szemben, hogy aztán katapultáljon vasárnapra, ahol szintén nagyot bukott a Cápák között-tel szemben. Múlt héten viszont a TV2-es műsornak valahogy mégis sikerült kinavigálnia magát ebből az abszolút vesztes pozícióból, és növekedésnek indult a nézettsége – immár második hete elég látványosan tudta növelni nézőszámát a fiatalok körében, most az előző heti 132 ezerről 150 ezerre, a közönségarány pedig 11,6 százalékról 13,6 százalékra ugrott.

Mindeközben az RTL új sorozata A renitens veszített nézettségéből a premierepizódhoz képest:

míg az első részt még 219 ezren követték figyelemmel 19,5 százalékos közönségarány mellett, addig a második részt már csak 175 ezren nézték, a közönségarány 15,9 százalékos lett, és a nézettségi toplistán a negyedik helyről a hatodikra csúszott. A teljes lakosság körében viszont pont fordítva alakult a sorozat nézettsége: itt a premierhez képest nőtt a nézőszám 594 ezerről 620 ezerre, a 29. helyezést a 14. helyig sikerült feltornászni.

A renitens; Forrás: RTL Sajtóklub

 

A nagy kérdés a sorozattal kapcsolatban, hogy az első rész kiemelkedő nézettsége a Cápák között farvizének volt-e köszönhető, vagy a nézők kíváncsiságának, és persze az is a kérdés, hogy A renitens nézettsége beáll-e erre a szintre, vagy ennél is tovább esik. Azért is kétesélyes a dolog, mert a héten már a TV2 is „beleáll” a hétvégébe, és elindítja vadonatúj nagyszabású műsorát, a Next Top Model Hungaryt, ami „természetesen” öt perccel előbb kezdődik, mint az RTL sorozata.

A szombatot azonban újra csont nélkül hozta az RTL A mi kis falunkkal, ami a múlt hét legnézettebb műsora lett 228 ezer nézővel és 20,9 százalékos közönségaránnyal,

a teljes lakosság körében pedig a második helyezést tudta megszerezni 721 ezer nézővel. Ebben a célcsoportban a csütörtöki Tények végzett az első helyen.

A fiatalok körében második lett a vasárnapi RTL Híradó, harmadik és negyedik helyen egy-egy Az ugrás-adás végzett, ötödik lett a Kincsvadászok legnézettebb része. A Szerencsekerék viszont csupán a tizenegyedik helyen jelent meg a toplistán, ami azt jelzi, hogy a műsorból valóban kifogyott a szusz, de a csatornának már csak ezt a hetet kell „kibírnia” nagyobb veszteség nélkül, ugyanis jövő héten Kasza Tibi műsora helyett indul a csatorna vadonatúj realityje, a Házasság első látásra, majd azt követően a Kincsvadászok helyére a Hazatalálsz című sorozat második évada költözik.


Az RTL-en marad minden a „régiben”, Az ugrás után A mi kis falunk sokadik ismétlése, és ...a szomszéd tehene lassú haláltusája. A csatornánál majd csak a következő héten lesz változás, amikor Az ugrást az Álommeló második évada váltja majd.

Mutasd a hangod!; Forrás: TV2 Sajtószoba

 


A múlt hét „nyertese” mindenesetre meglepetésre a Mutasd a hangod! lett, ami növelni tudta nézettségét az utóbbi hetek mélyrepülése után, valamint A mi kis falunk, ami a fiatalok körében stagnál, viszont a teljes lakosság körében nőtt a nézőszáma.


Az ugrás, a Szerencsekerék és a Kincsvadászok is veszített nézettségéből, nem fog ártani a következő hetek vérfrissítése. A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében a TV2 került ki győztesen 13,8 százalékkal, második lett az RTL 13,3 százalékkal.