Tévénézettség: kiadósat bukott a TV2 visszatérő műsora

A Szerencsekerék új évadának első hete elég siralmas eredményeket produkált, nem tudta legyőzni az RTL-es The Floort.

A TV2 nagyon rossz szériában van: a Házasság első látásra után lejtmenetbe került, nem találja magát. Régi, akkor még sikeres műsorokat próbál felmelegíteni, de mint tudjuk, felmelegítve (majdnem) csak a töltött káposzta jó.


Mint arról már több héten is írtunk, a Zsákbamacska új évada a négy új műsorvezetővel hatalmas bukás lett, olyannyira, hogy le is kellett venni a főműsoridő elejéről a műsort, mert nem hozta a számokat, közben az RTL a The Floorral igencsak elhúzott mellette. Bár a The Floor sem ért el kiugróan jó nézettséget, de egy erős közepes szinten mindig meg tudta tartani magát.

ez is érdekelhet

Tévénézettség: a Zsákbamacska hozta el a TV2 egyik leggyalázatosabb eredményét

Elképesztően rossz formában van a TV2, hétköznapokon gyengélkedik, ráadásul hétvégén sem igazán tud labdába rúgni a csatorna.

Tovább

 


Nem úgy a Zsákbamacska, ami elhozta a TV2-nek az utóbbi idők legalacsonyabb nézettségi számait, és a helyzet olyan aggasztó volt, hogy a csatorna inkább egy későbbi időpontra száműzte a szép emlékű vetélkedőt, és múlt héten már

a Szerencsekerék új évadával próbálkozott – mint most kiderült, inkább kevesebb, mint több sikerrel.


Pedig a TV2 tényleg mindent bevetett: az utóbbi évek legsikeresebb műsora, a Házasság első látásra szereplőivel turbózta fel a Szerencsekerék adásait, gondolván, ha a párkereső realityt annyira szerették, akkor a műsor párjaival készült vetélkedő is vonzani fogja a nézőket, pláne hogy még a Szerencsekereket is imádták – igaz, ez is rég volt már, hiszen az előző évad is már csak közepes eredményeket ért el.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A nézettségi adatokat látva nem vált be a csatorna húzása: a fiatalok körében egy-egy adást átlagosan csupán 117 ezren néztek,

szemben az RTL-en futó The Floorral, ami az utolsó héten adásonként 156 ezer nézőt vonzott. A TV2 műsorának közönségaránya ebben a célcsoportban 13,3 százalékos volt, míg az RTL vetélkedőjének 17,8 százalék. Ennyire alacsony még sosem volt a Szerencsekerék nézettsége: amikor régebben lejtmenetbe került a sokadik heti sugárzás után, még akkor is magasabb nézettséget produkált a mostani premierhétnél, ennél rosszabbul csak a Zsákbamacska szerepelt, pont amelyik műsor helyére beállították Kasza Tibi műsorát, hogy egy kicsit javítsa a helyzetet. 

(Arról nem is beszélve, hogy az elvileg vadiúj évad első hete után, a második héten, hétfőn már egy 2021-es adás ismétlését sugározták.)

ez is érdekelhet

Egy héttel a premier után már egy Szerencsekerék-ismétléssel szúrta ki a szemünket a TV2

A múlt héten indult a TV2 vetekedőjének új szezonja, most hétfőn viszont már ismétlést adtak.

Tovább

 

Igaz, a teljes lakosság körében még meggyőzhetőek voltak a nézők: ott egy Szerencsekerék-adást átlagosan 546 ezren néztek 17,5 százalékos közönségaránnyal, míg a The Floor adásait átlagosan csak 479 ezer néző választotta, itt 15,2 százalékos volt a közönségarány. Ez azonban a bevételeket tekintve nem segít a TV2-nek, ugyanis a reklámozóknak a 18 és 49 év közöttiek fontosak, és itt a Szerencsekerék egyáltalán nem brillírozott.

A múlt hét másik nagy történése természetesen az önkormányzati és európai parlamenti választások voltak, és itt a pártok mellett a tévécsatornák is megméretnek: ebből a szempontból is az RTL vitte a pálmát. A csatorna a választási műsorát két részre vágta, az első rész 19 órakor kezdődött, de csak 19 perces volt, hogy aztán elkezdődhessen utána a Cápák között című üzleti show-műsor, ami a csatornának nagyon fontos, ugyanis rendszeresen kiemelkedően teljesít. Ez az epizód volt egyébként az évadzáró, hiszen ezen a héten már az RTL-nél is kitört a nyári szünet. De vissza a választásokhoz: ez a 19 perces etap a fiatalok körében a nézettségi toplista hetedik helyén végzett 148 122 nézővel és 19,1 százalékos közönségaránnyal, majd következett a Cápák között, ami a hét ötödik legnézettebb műsora lett 160 ezer nézővel és 16,6 százalékos közönségaránnyal.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A választási műsor este 9-kor folytatódott, ez a rész a 22. helyet szerezte meg a toplistán 110 ezer nézővel és 13,3 százalékos közönségaránnyal.

A TV2 választási műsora csupán a 44. helyre ért be 81 ezer nézővel és 10,3 százalékos közönségaránnyal.


És ha már a toplistánál tartunk: a fiatalok körében első helyen végzett, vagyis a múlt hét legnézettebb műsora volt az írmagyar focimeccs, melyet az M4 közvetített, és 249 410-en melegítettek vele a képernyők előtt az Európa-bajnokságra, a közönségarány ennek megfelelően nagyon magas, 23,8 százalékos lett. Ezután három The Floor-adás következik a listán, ötödik a már említett Cápák között-záróepizód, hatodik helyre futott be a Forma1 futam Kanadai Nagydíja, 8-9. helyen a maradék két The Floor-adás áll, és a tizedik helyet a magyar–izraeli focimeccs szerezte meg.

A teljes lakosság körében is az RTL nyerte a választási műsorok versenyét,

itt egy hatalmas meglepetés is született: a TV2 választási műsora nem került be az első ötven helyezett közé, ellentétben az ATV-vel,

ami ugyan csak a 48. lett a listán ( 325 992 néző; 13,4% SHR), de mégiscsak feljutott. Az RTL két részre vágott választási műsora közül is csak az első, nyúlfarknyi hosszúságú rész került fel, méghozzá a 23. helyre ( 476 034 néző, 17% SHR), a hosszabb, éjszakába nyúló etap már nem fért fel az első 50 közé.
A későbbi sávban viszont már a TV2 választási műsorát nézték többen ebben a célcsoportban: 269 ezren 11 százalékos közönségaránnyal, míg az RTL-ét 258 ezren, a közönségarány itt 10,7 százalékos volt. Ebben a célcsoportban első helyen végzett az ír–magyar focimeccs 608 996 nézővel, majd öt Tények, egy RTL-Híradó és újra egy Tények következik a listán. Nyolcadik lett a legnézettebb, szerdai Szerencsekerék-adás, és egy RTL Híradó és egy Szerencsekerék-epizód áll a 9. és a 10. helyen.

A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében az RTL hét napból hatot nyert – a szerdát a TV2 vitte – így a teljes hét átlaga 13,2 százalékos lett, a TV2 mögötte lemaradva 11,2 százalékkal végezte a hetet.