10 dolog, amit nem tudtál a Micsoda nő!-ről

Ez a legromantikusabb tündérmese, amit valaha egy prostituáltról készítettek. Íme tíz érdekesség a film forgatásáról!

1. A zongorázós jelenetben tényleg az Edwardot alakító Richard Gere zongorázik. Sőt mi több: a darabot is ő maga írta, amit játszik!

2. Gere és a női főszerepet játszó Julia Roberts között a valóságban is működött a kémia, már az első találkozásuktól kezdve. Ennek legfőbb – és a nézők számára a legörömtelibb – bizonyítéka, hogy a színész eredetileg nem is akarta elvállalni a felkérést, és már azon volt, hogy bemondja a telefonba, hogy nem, amikor Roberts, aki szintén jelen volt a megbeszélésen, elétolt egy post-itet, amire azt írta, hogy „kérlek, mondj igent”. Gere ezek után mégis igent mondott.

3. Abban a jelenetben, amikor Vivian énekelget a kádban, ami tele van habfürdővel, valójában mosószert raktak a vízbe, hogy minél több legyen a hab. A mosószer azonban olyan erős volt, hogy kiszedte a vörös színt Julia Roberts hajából, ezért még aznap éjjel újra kellett festetnie.

4. A nyaklánc, amit Vivian az operában visel, tényleg nagyon értékes volt: 250 ezer dollárt ért. A forgatás közben ezért a láncot kölcsönző ékszerbolt által küldött felfegyverzett biztonsági őr folyamatosan ott állt a rendező mögött.

5. A szexjelenet felvételekor Julia Roberts annyira izgult, hogy egy ér jól láthatóan elkezdett lüktetni a homlokán. Ezért Garry Marshall rendező is bebújt az ágyba Roberts és Richard Gere mellé, és a színésszel közös erővel kimasszírozták az eret. A színésznőn ezenkívül az idegességtől kijött a csalánkiütés is, amit bőrnyugtató krémmel kezeltek, hogy végre elkezdhessék a forgatást.

6. Az opera, amire Richard Gere karaktere elviszi Vivant, Verdi Traviatája (jelentése: A bukott nő), ami egy prostituáltról szól, aki beleszeret egy gazdag férfiba.

Forrás: InterCom

 

7. Azt a jelenetet, amikor Vivian a földön fekve régi I Love Lucy ismétléseket néz Edward lakásában, és közben gyöngyözően kacag, úgy vették fel, hogy Garry Marshall rendező a képen kívül csikizte a színésznő talpát, az azért nevetett ennyire hisztérikusan.

8. Ahogy arról korábban egy külön cikkben mi is írtunk, a film eredetileg nem romkom volt, hanem egy súlyos, karcos művészfilm, egy sötét dráma, ami a prostitúció világát mutatta volna be a nyolcvanas évek végén Los Angelesben, a főhősnő alakján keresztül – aki a végén meghalt volna drogtúladagolásban. Az eredeti cím sem a Roy Orbison-slágerből kölcsönzött Micsoda nő! (Pretty Woman) lett volna, hanem az, hogy 3000: ennyi dollárért „vette meg” Edward Viviant egy hétre. A nyomasztást egyébként annak köszönhetően úsztuk meg, hogy tönkrement az a kis produkciós cég, ami a filmet gyártotta volna, és a projekt a Disney-hez került, ahol természetesen nem akartak halott prostikról szóló mozit bemutatni.

9. A projekt kalandos sorsának köszönhetően sokat alakult a casting is, így közel sem Julia Roberts volt az első, akivel elképzelték a filmet. Vivian szerepére esélyes volt még Molly Ringwald (a Nulladik órából ismert színésznő nem akart prostit játszani, de később azt nyilatkozta, megbánta a döntését), Sandra Bullock (aki végül szintén elutasította a felkérést), Meg Ryan (akit a Disney erőltetett), Brooke Shields (akivel viszont Garry Marshall nem volt elégedett), Drew Barrymore és Winona Ryder (akik a rendező szerint túl fiatalok voltak a szerepre), Diane Lane (aki egyeztetési problémák miatt hullott ki), Jodie Foster, Uma Thurman, Daryl Hannah, Jennifer Connelly, Valeria Golino (aki a legutolsó körben esett csak ki, közte és Julia Roberts között dőlt el a dolog), Joan Cusack, Kristin Davis és Sarah Jessica Parker.

Edward pedig Richard Gere helyett lehetett volna Burt Reynolds, Al Pacino, John Travolta, Christopher Reeve, Sylvester Stallone (!), Dennis Quaid, Harrison Ford és Christopher Lambert is. Kitet, Vivian barátnőjét Demi Moore is játszhatta volna a végül a karaktert megformáló Laura San Giacomo helyett – és annak idején Patricia Arquette is részt vett a Micsoda nő! meghallgatásán, és bár nem pontosította, melyik szerepre jelentkezett, mi (a színésznő alacsony termete miatt) Kitre tippelünk.

10. Habár Julia Robertsnek is szép hosszú lábai vannak, a híres poszteren nem az ő teste látható, hanem Hollywood egyik leghíresebb dublőréé, Shelley Michelle-é, akinek a testére rámontírozták Roberts fejét. Az egykori táncos olyan filmekhez kölcsönözte még az alakját, mint a Marslakó a mostohám (amiben Kim Basinger dublőre volt) vagy a Hullámok hercege, de legismertebb munkája kétségtelenül a Micsoda nő!, amelynek nemcsak a plakátján szerepelt, de a meztelen jelenetekben is őt láthatjuk Julia Roberts helyett.


(via IMDb)