Tölts egy egész hetet Tarantino kedvenc színésznőivel!

Margot Robbie, Uma Thurman, Pam Grier és Jennifer Jason Leigh filmjeit ajánljuk az eheti tévéműsorból.

Hétfő: Nyúl Péter

A héten mozikba kerülő Volt egyszer egy... Hollywoodban Margot Robbie alakítja Sharon Tate-et, Roman Polanski 1969-ben meggyilkolt feleségét. A film persze nem kimondottan a hippivezér Charles Manson és bandája által elkövetett brutális gyilkosságokról szól, inkább azt a korszakot mutatja be, amikor Los Angelesben a hippik megjelenése gyökeresen felforgatta a régi rendet.

Margot Robbie a tavaly bemutatott Nyúl Péter rajzfilmben a flúgos nyuszilány, Flopsy hangját kölcsönözte. A címbéli Nyúl Péter egy jó kedélyű, laza, és a kék dzsekis szőrmók, aki nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

Kedd: Terápiás szerelem

Pam Grier a '70-es évek blaxploitation filmjeinek első számú ikonja lett, miután mikrofonfrizurás-trapéznadrágos női akcióhősként a Coffy-ban és a Foxy Brownban is szétrúgta a rosszfiúk seggét. Mivel Quentin Tarantino videotákás korában az ő filmjeit is rongyosra nézte, örömmel invitálta meg a Jackie Brown forgatására, ahol a címszereplő, alvilági ügyletekbe keveredő légiutas-kísérőt kellett eljátszania.

Megfogta az Isten lábát a fizikoterapeuta Leslie, amikor az NBA egyik sérült sztárjátékosának, Scott McKnight-nak lesz a kezelőorvosa. A nő mindent megtesz, hogy a sportolót újra egyenesbe hozza. Minden rendben is megy, egészen addig, mígnem Leslie bele nem esik a férfiba. Válaszút elé kerül, vagy feladja a jól fizető állást, vagy örökre szenvedni fog a beteljesületlen szerelem miatt. Helyzetét nehezíti, hogy Scott összejön a gyermekkori barátnőjével. Pedig Morgan valójában csak a státuszszimbólumot látja benne. Vajon Scott észreveszi-e, hogy amire vágyik, pontosan előtte van? Pam Grier a filmben az egyik Wright-rokont, Janice-t alakítja.

Szerda: Gyémánthajsza

Uma Thurman köztudottan Tarantino múzsája a Ponyvaregény óta, nem véletlenül kapott később főszerepet a Kill Bill 1-2-ben.

Harriett és Peter Fox (Uma Thurman és Tim Roth), a szélhámos pár lába alatt forró lett a talaj Angliában, miután egy részeg éjszaka alatt elherdálták a szexi Irina zsákmányát. Amerikába menekülnek, egyenesen Los Angelesbe, Hollywoodba. A páros nem tétlenkedik, mert rendezni szeretné az adósságát. Azon törik a fejüket, hogy ellopják Peter egykori feleségének felbecsülhetetlen értékű ékszerét, aminek árából vissza tudnák fizetni az elherdált pénzt. A terv briliáns, ám a megvalósításába apró hibák csúsznak.

Csütörtök: Focus - A látszat csal

Margot Robbie karrierje eléggé meglódult a 2013-as A Wall Street farkasa óta: megkapta többek között a Suicide Squad, a Tarzan legendája, az Én, Tonya, a Viszlát, Christopher Robin, a Két királynő, a Volt egyszer egy... Hollywood és a Birds of Prey főszerepét is. Emellett 2015-ben együtt játszott Will Smith-szel is a Focus - A látszat csal című krimi-vígjátékban is.

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

Péntek: Az élet habzsolva jó

Jennifer Jason Leigh Tarantino Aljas nyolcasában alakította a Daisy Domergue nevű, köztörvényes bűnözőt, akit épp felakasztani vitt Red Rockba a film egyik főhőse, John The Hangman Ruth (Kurt Russell), amikor a hóvihar miatt meg kellett állniuk egy hegyi kunyhóban.

Az élet habzsolva jó című vígjátékban Jennifer Jason Leigh Sarát alakítja. A főszereplő azonban nem ő, hanem Sutter, a népszerű gimis srác (Miles Teller), aki sokat iszik, sokat bulizik, és nincsenek tervei a jövőre nézve. Azaz, jó úton van afelé, hogy alkoholista lesz belőle. Miután a barátnője faképnél hagyja, Sutter megint a piához fordul. Jól leissza magát, és másnap reggel az Aimee nevű iskolatársának a háza előtt, a füvön ébred. A lány nem népszerű, nem bulizik és nem pasizik, ráadásul sci-fit olvas, mégis valahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A kapcsolatuk azonban Sutter miatt nem éppen problémamentesek.