Tom Hanks egyik leginkább és egyik legkevésbé ismert filmjét is láthatjuk szombaton a tévében

Levetítik a Forrest Gumpot és A kört is szombaton, ráadásul mindkettőt este 11 -kor.

Még zöldebb a szomszéd nője - Film+, június 20. szombat, 17.10h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

 

Díva - Story4, június 20. szombat, 17.55h

Ali (Christina Aguilera) egy vidéki lány, aki Los Angelesbe megy, hogy gyönyörű hangjával csinálja meg álmai karrierjét. Miután nem sikerül neki a felvételi a The Burlesque Lounge-ba, Tess (Cher) klubjában kezd el dolgozni pincérnőként, ám nem adja fel a harcot és tovább küzd, hogy sikerüljön megvalósítania álmát. Rövid időn belül Ali élete felpezsdül: új barátot szerez egy elismert táncos, új hódolót a csapos-zenész Jack és ádáz ellenséget egy féltékeny színésznő személyében. Amikor pedig egy menedzser is felajánlja neki a segítségét, Ali újra a színpadon találja magát.

 

Kate és Leopold - Paramount Channel, június 20. szombat, 18.30h

Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

 

Grease - SuperTV2, június 20. szombat, 18.40h

Jim Jacobs és Warren Casey nagysikerű musicalje alapján! Nyaralás közben találkozott a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olsen, akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, hogy többé sosem látják egymást. Ősszel a gimnáziumban azonban újra összefutnak, s kiderül, hogy milyen galibát okozhat, ha a gimi szívtiprójának könnyű nyári kalandja váratlanul felbukkan az iskolapadban…Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock 'n roll aranykorának!

 

Pi élete - RTLII, június 20. szombat, 20.40h

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

 

A túlélő - Film Mánia, június 20. szombat, 21h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Memento - RTL Spike, június 20. szombat, 21h

Leonard Shelby (Guy Pearce) életét egyetlen cél vezérli: megtalálni azt, aki megölte és megerőszakolta feleségét és bosszút állni haláláért. Leonard azonban egy furcsa, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Amnéziás és a frissen szerzett élményekre is képtelen emlékezni. Egyetlen dologban biztos csupán: bosszút akar állni. Betegsége azonban különösen megnehezíti ezt. Polaroid képekkel dokumentálja minden lépését, névjegykártyák, dokumentumok, tetoválások segítségével próbálja összerakosgatni élete és a brutális gyilkosság darabkáit. A szálak egyre bonyolódnak, mindenki gyanússá válik, talán még maga Leonard is. A nagy kérdés pedig még mindig nyitva áll: ki a gyilkos?

 

Érettségi - Duna Tv, június 20. szombat, 21.15h

Egy középkorú, megbecsült román orvosnak egyetlen igazi életcélja van, hogy 18 éves lányát az érettségi után külföldre tudja küldeni taníttatni. A kis erdélyi városban dolgozó doktor vágya beteljesülni látszik, hiszen lánya megkapja a külföldi ösztöndíjat, amihez csupán egy eredményes érettségire van szüksége. Az írásbeli érettségi előtti napon azonban szörnyű dolog történik, lányát majdnem megerőszakolják, és meg is sérül a támadásban. A tinédzser sokkos állapotba kerül, ami miatt kétségessé válik a másnapi vizsga sikere, és egyáltalán, az azon való részvétele. Az apa azonban szinte görcsösen ragaszkodik elképzelt tervéhez és komoly erkölcsi döntést kell hoznia, amely ellentmond mindannak, amire korábban tanította a lányát. A román bürokrácia korrupt útvesztőit kihasználva megpróbálja kiskapuk segítségével elintézni a dolgokat... Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2016) _ Legjobb rendező: Cristian Mungiu Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Cristian Mungiu

 

A tegnap gyermekei - Filmbox Plus, június 20. szombat, 22.35h

Az Amerikában, jó házasságban és rendezett körülmények között élő Jennyt, aki hosszú évek után újra állapotos, hónapok óta nem hagyja nyugodni egy álom, amiben mindig ugyanaz a szegény ír család jelenik meg. Amikor nappal is rátörnek az emlékszerű képek, s emiatt a munkáját sem tudja folytatni, egy híres hipnoterapeutához fordul segítségért a jelenség okának kiderítésére. Úgy tűnik, Jenny egy korábbi életének drámai emlékeit éli újra, ahol nemcsak a szegénységgel és férje durvaságával kellett együtt élnie, hanem azzal a fájdalommal is, hogy egyik gyermekét elveszítette. Jenny tehát elindul Írországba, hogy egyelőre a maga számára sem tisztázott küldetését teljesítse.

 

Ananász expressz - Sony Movie Channel, június 20. szombat, 22.55h

Dale-nek elvei vannak: 1. dolgozz minél kevesebbet. 2. szívj minél többet. 3. ne látogasd meg a csajod szüleit. De eljön az a nap, amikor az összes elvét kénytelen felrúgni. A dealere, a hozzá hasonlóan szuperlusta Saul egy fantasztikus, új anyaggal kínálja meg: az Ananász Expresszel, ami ugyan üveges tekintetet és múlhatatlan jókedvet okoz, viszont ennek köszönhetően tanúja lesz egy gyilkosságnak, áldozata egy nyomába eredő kábítószer-kereskedő bandának és még a barátnője apja is egy puskával üldözi, egyre több őrült, lehetetlen, lövöldözéssel, robbanással, bujkálással és autós száguldozással járó kaland következik. Ő csak heverészni szeret és szívni, de az Ananász Expressz száguld vele.

 

Forrest Gump - Prime, június 20. szombat, 23h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál." Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harctérig, az elnökök klubjától a médiavitákig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. Forrest Gump IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú. Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon, köztük: Elvis Presley-vel, JFK-vel, Lyndon Johnsonnal, Richard Nixonnal. Forrest elvégzi a főiskolát, harcol Vietnámban, élsportoló lesz, az egyetlen probléma csak az, hogy túl buta ahhoz, hogy megértse ezen fontos események jelentőségét.A "Forrest Gump" egy megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

 

A kör - RTLII, június 20. szombat, 23h

Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését...

 

Az elektromos ködben - Film Mánia, június 20. szombat, 23.05h

Az amerikai Délen, Louisiana államban Dave Robicheaux nyomozó egy sorozatgyilkosra vadászik, aki prostikat gyilkol. A gyilkosság színhelyéről hazafelé tartva találkozik egy hollywoodi sztárral. Kiderül, hogy Elrod Sykes itt forgatja a legújabb, polgárháborús témájú filmjét, és a támogatói között van a helyi gengszter, Baby Feet Balboni is. Sykes elmeséli, hogy az egyik díszlet közelében összeláncolt tetemet látott a mocsárban. Mindez egy régi esetére emlékezteti Robicheaux-ot, aki úgy sejti, összefüggés lehet a két ügy között. Ám minél közelebb kerül a gyilkoshoz, az is egyre közelebb kerül a zsaru családjához.

 

Keleti nyugalom - Marigold Hotel - Cool, június 20. szombat, 00.40h

A csábos reklám hatására hét angol nyugdíjas elhatározza, hogy a hátralévő éveit jutányos áron az indiai Dzsaipurban, a Hotel Marigoldban fogja élni. A helyszínen azonban a társaság kénytelen szembenézni a kiábrándító valósággal, semmi sem igaz, amit a hirdetésben kínáltak. A szálloda omladozik, nincs víz és telefon, sőt néhány szobának még ajtaja sincs. Ráadásul az élet sokkal zsúfoltabb és hangosabb errefelé, mint amit odahaza megszoktak. Ám, ahogy a filmben halljuk. _ A végén minden jóra fordul..., és ha még nem jó, akkor még nincs vége...