Trónok harca: jön a rekorddöntő epizód

A jelenleg futó utolsó, nyolcadik évad következő, harmadik része lesz az eddigi leghosszabb a sorozat történelmében.

Korábban az alkotók azt ígérték, hogy a záró szezon ugyan csak hat epizódból fog állni, de cserébe mindegyik része mozifilm hosszúságú, azaz másfél órás lesz. Az már előzetesen (lásd az erről szóló hírünket) és élesben is kiderült (hiszen két epizód is adásba került már), hogy ez sajnos mégsem így lesz, a közelgő rész viszont megfelel majd a kitételnek.

A nyolcadik évad harmadik részének (amely az Egyesült Államokban most vasárnap, Magyarországon hétfőn hajnalban kerül adásba) állítólag 1 óra és 22 perc lesz a játékideje – ami azt jelenti, hogy ez lesz az eddigi leghosszabb Trónok harca-epizód, amit láthatunk (a rekorder rész címét sajnos még nem tudni).

Eddig a hetedik évad utolsó epizódja, a The Dragon and the Wolf tartotta a rekordot a maga 1 óra 20 perces hosszával. Ehhez képest a nyolcadik szezon első két része némi csalódást okozott az 54, illetve 58 perces játékidővel.

A harmadik epizódtól kezdődően azonban a jelek szerint hozzászokhatunk a másfél órát közelítő hosszhoz: az Independent úgy tudja, a negyedik rész 1 óra 18 perces, az ötödik 1 óra 20 perces, az utolsó pedig ismét 1 óra 20 perces lesz – ezek szerint a harmadik epizód nemcsak az eddigi leghosszabb résznek számít majd, hanem abszolút rekorder a Trónok harca történelmében.


(via Independent)