Trónok harca-sztárt igazolt le az Interjú a vámpírral-sorozat

A Szürke Férget alakító Jacob Anderson lesz Louis de Point du Lac az AMC új szériájában.

Korábban már mi is megírtuk itt a PORT.hu hasábjain, hogy egy 8 évadosra tervezett tévésorozat készül az AMC csatorna háza táján az Interjú a vámpírralból, valamint Anne Rice többi vámpírregényéből (ideértve a Vámpírkrónikák mellett az Új Vámpírtörténetek és A Mayfair-boszorkányok élete ciklusokat is). Azt azonban akkor még nem lehetett tudni, hogy ki fogja játszani Lestatot és a többi vámpírt a 2022-re beígért szériában.

Maisie Williams, Jacob Anderson és Liam Cunningham a 2019-es San Diego-i Comic Conon (fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO/Getty Images)

 

Az AMC most viszont már fellebbentette a fátylat az egyik főszereplőről: a Trónok harcában Szürke Férget alakító Jacob Anderson lesz Louis de Point du Lac, a New Orleansban élő, francia bevándorlócsalád sarja, akit az 1994-es mozifilmben Brad Pitt keltett életre. De arról is van már hír, ki bújhat bele Tom Cruise karakterének, Lestatnak a bőrébe: Sam Reid, aki olyan produkciókban szerepelt korábban, mint A háború démonjai vagy az Isten bárányai.

Az új tévésorozat fő kreátora Mark Johnson, a Breaking Bad (nálunk: Totál szívás) producere lesz, a vámpírregények 79 éves írónője, Anne Rice és a fia, Christopher Rice pedig executive produceri kreditet kaptak. Az első két epizód rendezője Alan Taylor lesz, aki korábban a Maffiózók, a Róma, a Mad Men - Reklámőrültek, a Trónok harca, a Thor: Sötét világ és a Terminator: Genisys rendezője volt. (via Uproxx)