Tudtad, hogy a Jóbarátokban Matthew Perry apukája is szerepelt?

John Bennett Perry szintén színész, így nem afféle baráti szívességről volt szó. De vajon melyik epizódban és kinek az apukáját játszotta „Chandler igazi apukája”?

A szóban forgó rész mindenki kedvenc sitcomjának negyedik évadában ment le, The One with Rachel's New Dress címmel: ebben történt, hogy Rachel átmegy akkori szerelméhez, Josh-hoz, ahol nem számít rá, mégis találkozik a srác szüleivel is, ám sajnálatos módon egy olyan új ruha van rajta, amit rajta kívül mindenki más kombinénak gondol (ráadásul – ez a lenti jelenetben nem szerepel, de később elmesélik, hogy – a ruha pántja egy rossz pillanatban még le is esett róla, és vele együtt ment a ruha jó része is).

Az idősebb Perry Josh édesapját játssza, Mr. Burgint, aki először köpni-nyelni sem tud, amikor meglátja a lenge öltözékben a kanapén pózoló lányt. John Bennett Perry és Matthew Perry között egyébként nagyon látványos a hasonlóság, szóval a jelenet duplán is élvezetes. Ráadásul a rajongók nemrég szúrták ki, hogy a szereplők mögött a háttérben feltűnik egy bizarr szobor, aminek megmagyarázhatatlan módon elkezd vörösen világítani a szeme (3 perc 45 másodpercnél például még nem világít, 4:10-nél már igen).

John Bennett Perry egyébként a Jóbarátokon kívül olyan sorozatokban szerepelt még, mint a Szerelemhajó, a Falcon Crest, a Drága testek, a Gyilkos sorok, a J.A.G. – Becsületbeli ügyek, a Halálbiztos diagnózis, a Providence, a Hetedik mennyország, a Veronica Mars, az Édes, drága titkaink vagy a Döglött akták, de mozifilmekben is feltűnt (lásd: A függetlenség napja, Esthajnalcsillag, Az őserdő hőse, Édes kis semmiség).

A két Perry. Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

És saját fiával sem egyedül a Jóbarátokban játszott együtt, hiszen felbukkant a Bolond szél fúj című romkomban is, amit Matthew Perry Salma Hayekkel forgatott (itt ráadásul a filmben is fia apját alakította), illetve az ifjabb Perry egy későbbi sorozatában, a Mr. Sunshine-ban is. De a jelek szerint a 78 éves színész mára már visszavonult, hiszen az IMDb-n az említett Mr. Sunshine 2011-es epizódja után nem szerepel semmi más a filmográfiáján.


(via DigitalSpy)