Tudtad? Riggs eredetileg meghalt volna a Halálos fegyver 2 végén!

Richard Donner rendező kétféle befejezést forgatott a filmhez, de a tesztvetítés közönségének reakciója miatt kedvenc nyomozónk végül mégis életben maradt.

1987-ben akkora sikere volt a Halálos fegyvernek, minden buddy cop stílusú film öregapjának, hogy egyértelmű volt: folytatni kell az örökösen egymást maró Los Angeles-i zsaruk kalandjait.

Forrás: InterCom

 

Az 1989-ben bemutatott Halálos fegyver 2-ben Riggs (Mel Gibbson) és Murtaugh (Danny Glover) nyomozókat bízzák meg Leo Getz (Joe Pesci) felügyeletével, aki könyvelőként a kreativitását arra használta, hogy tisztára mossa a maffia drogüzletből származó millióit. A két derék zsaru nem is sejti, hogy a pénz nagy része, ami Leo közreműködésével vált legálissá, pont attól a bűnszervezettől származik, amelynek a felszámolásán épp gőzerővel dolgoznak. A rosszfiúk persze mindenképpen el akarják tüntetni Leót és az őrzésére kirendelt két rendőrt is - de persze ehhez azért nekik is lesz egy-két szavuk...

Érdekesség, hogy ez valójában nem a Halálos fegyver 2 eredeti sztorija, Shane Black és Warren Murphy korai forgatókönyve sokkal borongósabb és véresebb lett volna ennél.

Riggs például meghalt volna a film végén, csakhogy ez egyáltalán nem tetszett a gyártó stúdiónak,

és átírattak mindent Jeffrey Boammal, az első rész társforgatókönyvírójával. Bár Shane Black verzióját Riggs filmvégi halálával végül kidobták, Richard Donner rendező direkt kétféleképpen forgatta le a filmet, hogy utólag össze lehessen vágni úgy is a finálét, hogy mindenki kedvenc zsaruja meghal, de úgy is, hogy túléli az egész kalamajkát. Végül a tesztvetítésen tapasztalt nézői fogadtatás döntött: Riggs életben maradt, és később még további két Halálos fegyver-mozifilmben is szerepelt.