Tűkön ülsz az új Tarantino-film miatt? Töltsd el a hetet Bard Pitt és DiCaprio klasszikusaival!

Harcosok klubja, Hetedik, Ocean's Eleven, Kill Bill: csupa jó film lesz a héten a Volt egyszer egy... Hollywood sztárjaival! Heti műsorajánló.

Hétfő: Harcosok klubja

Hihetetlen, de igaz: idén ősszel lesz 20 éves Brad Pitt egyik legismertebb filmje, a Harcosok klubja, ami trendivé tette a trendek elleni lázadást! Egy életre megtanultuk belőle, hogy sosem szabad étteremben ráklevest rendelni, de a mozivászon sarkában felvillanó ciginyom (is...) örökre beleégett a retinánkba, ami anno a mozigépészeknek segített, mikor kellett filmtekercset cserélni.

A Harcosok klubja sztoriját egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Kedd: Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi

A film, ami igazából csak azért készült el, hogy Brad Pitt megint ehessen egy jót a kamerák előtt, és ismét együtt lóghasson az országos cimboráival, George Clooney-val és Matt Damonnal.

Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia) és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti.

Szerda: Hetedik

Bizony, lassan már annak is 25 éve, hogy mozikba került a világ egyik legjobb zsarufilmje, a Brad Pitt és Morgan Freeman halhatatlan párosával leforgatott Hetedik, amiben a süvölvény ifjonc és a szabálykövető, rutinos öreg róka együtt próbálnak elkapni egy őrült sorozatgyilkost!

A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Somerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk.

Csütörtök: Kill Bill 2

Íme Quentin Tarantino nindzsa- és szamurájfilmekhez írt szerelmeslevele, megfejelve némi spagettiwestern feelinggel, amit senki más nem tud nála jobban megcsinálni!

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata rejtekhelyét. Már csak egyetlen cél lebeg előtte: megölni Billt, az egykori főnökét és szeretőjét, gyermekének apját. Közben kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis életben van.

Péntek: Marvin szobája

Filmajánlónk végére hagytuk Leonardo DiCaprio egyik legkorábbi, de máig az egyik legjobbnak vélt filmjét, a Marvin szobáját. Húsz év telt el azóta, hogy a két nővér, Lee és Bessie útjai elváltak. Lee Ohio-ba ment, hogy a saját életét élje, az idősebb Bessie pedig visszatért Floridába, a szülői házba, hogy gondját viselje agyvérzése óta ágyhoz kötött apjának, Marvinnak és különc nagynénjének, Ruth-nak. Ám egy orvosi vizsgálat nyomán kiderül, hogy Bessie leukémiás, és túlélése attól függ, hogy talál-e olyan rokont, akinek csontvelője megegyezik az övével.

Lee-nek megvan a maga baja, ugyanis tinédzser fia, Hank deviáns viselkedése miatt elmegyógyintézetben köt ki. Mégis, amikor Lee megkapja húsz éve nem látott nővére segélyhívását, fogja Hanket és öccsét, Charlie-t, majd útra kel...