Új szereplőkkel, még több rongyrázással és durva poénokkal tértek vissza a luxusfeleségek

Újra itt a heti kötelező zsír- és agyleszívás! Feleségek luxuskivitelben, 2. évad 1. rész.

Április 9-én egy új világ köszöntött Magyarországra:

elstartolt a Feleségek luxuskivitelben 2. évada!

De már Rubint Réka nélkül. A fitnesskirálynő Schobertné az első évadban is csak négy epizódot vállalt, így a helyére az új évadban egy másik luxusbarinő érkezett a csajcsapatba, a Tv2 volt tulajdonosa, Yvonne Dederick személyében. Persze ő már benne volt a korábbi részekben is, amolyan kiemelt statisztaként.

Na de mi is ez a Feleségek luxuskivitelben? Egy csillámporos-flitteres szutyokreality a Viasaton, amit tavaly, olvasóink legnagyobb örömére epizódonként veséztük ki itt a Port.hun. A félig spontán, félig előre megírt jelenetekben a szereplők egyetlen hét alatt több pénzt tapsoltak el, mint amennyit te egész életedben keresel! És közben olyanokat mondtak bele szemrebbenés nélkül a kamerába, hogy:

 Csillár, tapéta és festmény nélkül nincsen vécé!

Íme a felvágott nyelvű főszereplők:

  • Csősz Bogi (33): színésznő, az Apám beájulna egykori sztárja, aki levetkőzött a Playboy-nak, aztán hozzáment egy török mágnáshoz.
  • Vasvári Vivien (26): hisztis Barbie baba, aki állandóan nyafog és áskálódik. Korábban atletizált, de izomszakadás volt a fenekében, így derékbe tört a sportolói karrierje. Az új évad egyik fő sztoriszála, hogy párja, Fecsóka gyermekét hordja a szíve alatt.
  • Smaltig Dalma (31): gyerekruha dizájner és beszólogatós fúria, szintén egy pocaklakó büszke anyukája.
  • Farkas Rita (48): étteremtulajdonos, négygyermekes, elvált anya, aki 20 év után újra felmelegítette a kapcsolatát a szerencsejáték-függő exférjével, folyamatos konfliktusba keveredve ezzel Csősz Bogival.
  • Köllő Babett (38): nagyszájú operettprimadonna, aki a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben is megjárta az afrikai dzsungelt. Nekem pedig csak pár napja esett le, hogy 16 évvel ezelőtt, 22 évesen ő is szerepelt Dopeman és Majka 2002-es Nincsen köztünk csicska című nótájának videoklipjében, csak akkor még vörös haj a volt!

A Luxusfeleségek első évada (ugye mindenki emlékszik még?!?) egy óriási (mű)balhéval, (megjátszott) öriharival és Csősz Bogi látványos kiközösítésével ért véget, Bogi ugyanis sokadszorra is kiakadt azon, hogy Rita ismét összejött az exférjével, ellopva ezzel a show-t a saját szülinapos tinilányaiktól. Ezután persze az is előjött, hogy a luxusfeleségek teljesen megutálták a mindig okoskodó és beszólogató Bogit, akire már nem is tekintenek igazi barátnőként.

Az új évad rögtön egy teljesen átlagos shoppingolással kezdődik: a két kismama, Vivi és Dalma az extrém veszélyes Bécsben vernek el vagyonokat csupa haszontalanságra (pl. 400 eurós napszemüveg), mintha csak valami császárvárosba kiránduló, magyar bárónők lennének, 1898-ban. A párjaikat erre az időre otthagyták egy luxusmanikűrösnél wellnessezni, ezzel a dumával:

– Hát ti mire készültök?
– A pénzt elkölteni a kártyátoktól!

Tomi és Fecsó a shoppingolás alatt a jakuzziban beszélik ki, milyen terhes nővel szexelni:

– Én jobban kívánom így!
– Kajakra? Én nem tudom... Olyan, mintha néznének!

Az új évadban Yvonne-ról is megtudunk majd egy-két dolgot, mert a készítők rájöttek, hogy el kéne egy kicsit mélyíteni a karakterét, ha főszereplőnek akarják előtolni. Így az epizód folyamán szépen fokozatosan kiderül, hogy a Tv2 exigazgatónője amikor épp nem Babett színészi karrierjét egyengeti, akkor három gyereket nevel az amerikai ügyvéd férjével.

A két fiával nagyon jól kijön, a tinédzser lányával viszont folyton vitatkozik, mivel jelenleg ő a zenei producere, és egyáltalán nincs oda a trágár hiphopért. Elég szórakoztató az a keverék hunglish szócsata, amivel nap mint nap egymás idegeire mennek.

Yvonne utasítására Babett kap maga mellé egy személyi stylistot, akinek egyszerűen beszarás jó a dumája. Olyan stílusosan oltogatja Babettet, miközben kíméletlenül kidobálja a fél ruhatárát, mint egy kifinomult eleganciájú angol kereskedelmi attasé: 

Véget vetünk a 60 éves olasz díva vagyok korszakodnak! Lássuk csak, ezt a cipőt vajon mikor hordhattad? Amikor a színészkedés előtt még go-go táncos voltál?

– Hé, az csak egyszer volt rajtam! 
– Többet nem is lesz.

Ja igen, több új szereplő is csatlakozott az évadnyitóban a csajbandához. Nekem ő a kedvencem:

Ő Vivi törpemalaca, aki bár okosabbnak tűnik, mint az összes főszereplő együttvéve, mindig beszarik valahová a puccos dizájlakásban, és Fecsó már a pokolba kívánja! A malacka mellett szereplő Yvonne barátnője, a galériatulajdonos Polgár Tünde (46) is, aki ugyan szerényen egy hétköznapi feleségnek és anyának mondja magát. Csak neki nem a Dunakanyarban van hétvégi telke egy kis bungalóval, hanem Floridában és Tihanyban is ki tudja pihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait, ha már túl fullasztónak és szűknek érzi a 400 négyzetméteres budai villát.

A bécsi kiruccanás után Dalma amúgy suttyomban békejobbot nyújtott a baráti körből kiutált Boginak. Sőt, profi szarkeverőként elhívta Yvonne bulijára is – naná, hogy oltári nagy balhé kerekedett belőle az epizód végére! Szóval igencsak izgalmas 2. évadnak nézünk elébe.