Újra együtt a True Detective ászai: jön Matthew McConaughey és Nic Pizzolatto közös krimije!

A Redeemer egy izgalmas noir lesz, amelyben egy texasi papból lett, kétes erkölcsű biztonsági őr nyomoz egy eltűnt nő után.

A True Detective első évada óta nem dolgozott együtt a sorozat két ásza, Matthew McConaughey és Nic Pizzolatto. Az 50 éves sztár és a WGA-díjas író-producer az HBO-nál elért közös sikereik után most önálló filmmel jelentkeznek – de ezt már a Fox 21 Televisionnek és az FX csatornának fogják elkészíteni (ezek a Disney által bekebelezett, egykori 20th Century Fox tévés leányvállalatai). Közös produkciójuk a Redeemer címet viseli, az alapja pedig Patrick Coleman The Churchgoer című, tavaly megjelent noir regénye lesz. Ebben egy lelkipásztorból lett, kétes erkölcsű texasi biztonsági őr akar felkutatni egy eltűnt nőt, ám eközben nyakig merül a bűn és a korrupció világában, és még az egyházi múltja is megkísérti.

Nic Pizzolatto, a True Detective író-producere és Matthew McConaughey, a sorozat főszereplője az HBO színeiben tart panelbeszélgetést 2014 januárjában, a Tévékritikusok Szövetségének éves téli összejövetelén a Langham Hotelben, a kaliforniai Pasadenában (fotó: Frederick M. Brown/Getty Images)

 

A True Detective-rajongók azért ne essenek kétségbe, Nic Pizolatto nem szakított örökre az HBO-val: a Deadline értesülései szerint a csatorna abszolút nyitott arra, hogy ő legyen a 4. évad vezető forgatókönyvírója. Ugyanakkor Pizzolatto fenntartja magának a jogot, hogy amíg nincs aláírt szerződése az HBO-val újabb True Detective-epizódokra, addig az FX-nek és a Hulunak készítsen vadonatúj tévés produkciókat. (via Indiewire & Collider)