Újra támad a pohárevő

Kerek 25 évvel ezelőtt indult az RTL, lánykori nevén RTL Klub, amely alkalomból kétrészes nosztalgiaműsor készült Az RTL sztori címmel. Ezenkívül a csatorna vasárnap este az X-Faktor alatt élőben váltott arculatot és nevet.

25 évvel ezelőtt, 1997 októberében indult el a kereskedelmi televíziózás Magyarországon a TV2, majd pár nappal később az RTL Klub első adásával. A negyedszázados évforduló és születésnap alkalmából – csatlakozva az anyavállalat RTL Group egységes európai arculatához – a magyar RTL megjelenése és brandje is teljesen megújul idén ősszel.

Ennek részeként 25 év után megváltozott az anyacsatorna neve és logója is, azaz

október 22-től RTL Klub helyett RTL-nek hívják a tévéadót.

Magyarország egyik első kereskedelmi tévécsatornája pedig az idei X-Faktor első élő adásában váltott nevet és arculatot:


A 25 éves évforduló megünneplésének részeként ezenkívül a csatorna kétrészes nosztalgiaműsort készített, melynek első adása szintén vasárnap ment le.

Az RTL sztoriban felelevenítették többek közt, hogy milyen volt, amikor Lilut úgy kellett belökni első élő adásába, hogy Csobot Adél eleinte ellenszenvesnek találta jelenlegi élettársát, Istenes Bencét; de Balázsék botrányos Vágó István-paródiája és Stohl András legendás zakózása is kapott egy pár perces megemlékezést.

Újra előkerültek ezenkívül az RTL tehetségkutatóin feltűnt versenyzőkről készült kultikus felvételek, azaz ismét találkozhattunk a legendás pohárevővel, az Alföldi Róbertet elvarázsoló X-Faktor-versenyzővel, az azóta sajnos elhunyt Karapándzsity Kristóffal, és Szintiboyjal is, akinek a karrierje a Balázs show után indult csak be igazán.



Az RTL sztori második részét október 30-án, vasárnap, 20.30-as kezdettel nézhetjük meg.

 

(via RTL / Sajtóklub)