Ünnepeld a péntek estét ezekkel a filmekkel!

Vágódj be a tévénézős foteledbe, és kapcsolódj ki!

Öt emelet boldogság - Duna Tv, február 12. péntek, 20.30h

Ruth és Alex több mint negyven éve házasok, és egy olyan régi brooklyni házban élnek, ahol nincs lift. A lépcsőzés egyre komolyabb kihívást jelent mindkettőjük számára, ezért úgy döntenek, elköltöznek. Lily segít nekik vevőt szerezni, hisz a lakásért akár egymillió dollárt is kaphatnak. Alex (Morgan Freeman), az idős festőművész a régi világ utolsó mohikánja, aki az okos telefonok és a fejlődés ellenére kötődik ehhez a helyhez, bár egyre jobban szenved a lépcsőzéstől. Ruth (Diane Keaton) is belátja, hogy váltani kell, amikor beteg kutyájukkal a méregdrága orvoshoz rohangálnak. A vevők sáskahada egy ideig belegázol az életükbe, ám a házaspár erős kötelékét semmi nem szakíthatja szét. Elárasztja őket a személyes és a lakáshoz kapcsolódó emlékek, érzelmek…

 

Anna - Mozi+, február 12. péntek, 21h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba.

A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson ezúttal egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy, és Luke Evans.

 

Asterix és Obelix - Filmcafe, február 12. péntek, 21h

Caesar lába előtt hever Gallia. Kivéve egy megátalkodott népség által lakott falucskát, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, amely legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó azonban elhatározza, erővel vagy csellel, de mindenképpen megszerzi a főzet titkos receptjét, s ő lesz a cézár. Tervébe mindössze egy apróbb és egy nagyobb bökkenő csúszik: az egyiket Asterixnek, a másikat pedig Obelixnek hívják.

 

Star Wars: Baljós árnyak - Viasat3, február 12. péntek, 21h

Nyugtalanság uralkodik a Galaktikus Köztársaságban. A távoli csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét heves viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a parányi Naboo bolygót. A Főkancellár titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság szerzőit, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Hamarosan azonban kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatooine-on, ahol találkoznak az ifjú Anakinnal, akiben túlárad az erő.

 

Super 8 - Paramount Network, február 12. péntek, 21h

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban _ de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek _ de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

 

Hang nélkül - Filmbox Premium, február 12. péntek, 21h

Az apokalipszis után egy család teljes csendben kénytelen élni miután olyan lények foglalták el a bolygót, akiknek rendkívül kifinomult a hallása.

Cápa 2. - AMC, február 12. péntek, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Szerelem - M5, február 12. péntek, 21.05h

Magyarország, az 50-es évek. János politikai okokból börtönben ül, Luca, hűséges felesége képtelen ezt megmondani férje haldokló anyjának. Elhiteti a öregasszonnyal, hogy fia Amerikában dolgozik, filmet rendez. Vidám leveleket ír János nevében, amellyel valami kevés értelmet ad az anya ágyhoz kötött életének. Az öregasszony szobája a béke szigete, ahol csak a múlt él, János gyermekkora, és az amerikai levelek. Közben Luca a külvilágban nehéz küzdelmet folytat a fennmaradásért. Mint politikai fogoly feleségétől, Lucától elszigetelődnek kollégái, majd elveszti állását. Hiába fordul egykori barátaihoz _ bár még magas polcon vannak _ ők talán tőle is jobban félnek. A fenyegető hatalom mindenkit rettegésben tart. Azt tanácsolják az asszonynak, saját biztonsága érdekében váljon el. Ám Luca nem hajlandó elhagyni, megtagadni férjét. Aztán egy nap kiszabadul János… A magyar elismeréseken túl a film számos fesztiválon nyert rangos díjakat, így Cannes-ban, Chicagóban, Sorrentóban és Várnában.

 

Utánam a boldogság - Filmbox, február 12. péntek, 22.30h

Marie-Laure Picar és Anne Berthod 'Le courage d'une mère' című könyvének film adaptációja. Dráma egy nő életéről, aki rákban haldoklik, és aki gyötrelmes harcot vív a francia bürokráciával, hogy gyermekei ismerős környezetben nevelkedhessenek tovább halála után is.

 

A rítus - Film+, február 12. péntek, 23.10h

Michael Kovak papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

A másik én - Filmcafe, február 12. péntek, 23.10h

Egyetlen pillanat alatt darabokra hullik Erica Bain tökéletesnek hitt élete. Egyik éjszaka a vőlegényével hazafelé tart, amikor megtámadják őket. A férfi meghal, Erica súlyosan megsebesül. A nő képtelen beletörődni a veszteségbe, bosszúra szomjazik. Éjszakánként egyedül járja a nagyváros utcáit. A bűnöst keresi, hogy igazságot szolgáltasson. Véres akciói felkavarják a várost. Sokan hősnek tartják az ismeretlen igazságosztót, de a sokat megélt rendőr, Mercer nyomozó másképp gondolja. Erica választás elé kerül. Mielőtt a felügyelő elkapja, el kell döntenie, mi a fontosabb: a bosszú vagy az igazság.

 

Kill Bill - SuperTV2, február 12. péntek, 23.20h

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.