Ütős lett a Csernobil! De tényleg a Horrorra akadva 3 és a Másnaposok 2 írója csinálta az év sorozatát?!?

Tényleg. A showrunner korábban csak blőd vígjátékokat írt, a rendező viszont már a Vikingekkel letette a névjegyét az asztalra. A színészgárda is jobbnál jobb mozis és tévés produkciókban szerepelt, ezekből szemezgettünk eheti tévéajánlónkban.

Hétfő: Horrora akadva 3

Egészen elképesztő dolog, de igaz: a Csernobil forgatókönyvírója ugyanaz a Craig Mazin, akinek a Másnaposok 2-3-at és a Horrorra akadva 3-4-et köszönhetjük! Ezek szerint tehát mindig is egy csiszolatlan gyémánt volt, aki jó pénzért blőd vígjátékokhoz szállított le egy tonnányi buta poént, miközben várta az alkalmat, hogy valami komolyabb, drámai témában is megvillanthassa végre az oroszlánkörmeit. Elég szép fordulat lett ez a karrierívében!

Az előző Horrorra akadva-filmek főhősnője, Cindy Campbell (Anna Faris) egy, az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadássorozat bizonyítékaira bukkan. Óriási, mindent átható összeesküvésekkel szembesülve, állandóan a sarkában lévő, furcsa emberektől üldözve Cindynek fel kell vennie a harcot, hogy megakadályozza a gonoszt abban, hogy ismét megpróbálja uralma alá hajtani a világot, miközben a sztori szálait úgy szövi a film, hogy egyetlen alkalmat se szalasszon el, hogy egy-egy gyors csavarintással a parodizált eredeti filmek emlékezetes jeleneteit pellengérre állítsa.

Kedd: Trónok harca

Michael McElhatton a Trónok harcában egy szigorú tekintetű katonát alakított: ő volt Rémvár ura,  Roose Bolton. No és a Csernobilban milyen szerepet kapott az HBO-tól? Hát természetesen egy szigorú tekintetű katonáét: ő volt a kitüntetésekkel kidekorált katonai ügyész, Andrej Sztyepasin.

A Trónok harca sorozatot aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a 2011-es indulása óta ez a világ legnépszerűbb tévés produkciója. A rajongók összesen nyolc évadon át kísérhették figyelemmel a Starkok, Lannisterek, Greyjoy-ok, Tyrellek, Martellek és Targaryenek marakodását a Vastrónért, valamint a régi riválisok példátlan összefogását a Falon túlról özönlő Mások zombiserege ellen. Az utolsó évadot leszámítva alighanem tényleg hatalmas közösségi élményben részesült mindenki, aki nézte a sorozatot.

A Trónok harca 1-8. évada az HBO csatornákon nem, csak az HBO GO-n tekinthető meg!

Szerda: Vikingek

Johan Renck neve aligha mond bármit is a sorozatrajongóknak, pedig a Csernobil rendezője a forgatókönyvíró-producerrel ellentétben korábban egyáltalán nem a blődliben utazott, sőt! Már a '90-es és a 2000-es években Madonna- és Robbie Williams-videoklipeket rendezett, később pedig a Walking Deadben, a Totál szívásban és a Vikingben is jegyzett epizódokat.

A Vikingek története Ragnar Lothbrok, kora legnagyobb hősének felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra és jut el Nagy-Britanniába. Ragnar-nak és bajtársaiknak már elegük van abból, hogy vezérük, Earl Haraldson (Gabriel Byrne) minden évben kelet felé, ugyanarra a vidékre küldi el a törzset hódítani. Azonban Ragnar-nak, a félelmet nem ismerő harcosnak megvan a terve, hogy mindent megváltoztasson.

Csütörtök: Az elnémultak

Jared Harris a Csernobilban a fizikus Valerij Legaszovot alakította, aki az Atomenergia Intézet munkatársaként lett a csernobili katasztrófát elhárító csapat vezetője. Harris karizmatikus, veterán brit színész, korábban többek között a félig Magyarországon forgatott Terror című sorozatban láthattuk: ott az Északi-sarkkörön túl jégbe fagyott brit hajók egyikének kapitányát alakította. De korábban ő volt a Sherlock Holmes 2 főgonosza, Moriarty professzor is.

Jared Harris Az elnémultak című horroban az oxfordi egyetem különc professzorát játszotta, aki sajátos módszerrel purgálja ki az ördögöt a megszállott szerencsétlenekből: a negatív energiájából manifesztálni akarja a szellemet, hogy azután elűzhesse. A London melletti félreeső birtokon végzett kísérleteibe Coupland professzor néhány tanítványát is bevonja. Ennek során a zseniális oktató és az ambiciózus hallgatók rájönnek, hogy olyan erőt szabadítottak el, amely minden képzeletüket felülmúlja, és az életüket fenyegeti.

Péntek: Beowulf - A hős és a szörnyeteg

Stellan Skarsgård, a 68 éves svéd színész a gyerekeivel együtt igen fényes karriert futott be Hollywoodban, emlékezetes filmjeinek listája (Vadászat a Vörös Októberre, Good Will Hunting, Trója, A Karib-tenger kalózai 2-3, stb.) külön cikket érdemelne. A Csernobil sorozatban ő alakította Borisz Scserbinát, aki az erőmű 1986-os katasztrófája idején volt a Szovjetunió Minisztertanácsának alelnöke, aki csak vonakodva szervezte meg Pripjaty evakuálását, kezdetben inkább eltussolta volna a reaktor felrobbanását.

Skarsgård a Beowulfban Hrothgar dán királyt alakítja, akinek borzalmas szörnyeteg tizedeli  az embereit. A hír hallatára Beowulf, a hős gaut harcos a társaival, régi barátja, a király segítségére siet. A baljóslatú jelek ellenére megküzd a szörnyeteggel, és végül sikerül is megölnie. Hamarosan azonban a szörny anyja, a tengeri boszorkány bosszút áll fiáért. Beowulf a boszorkánnyal is végez, ám ekkor egy kisfiú, Grendel, a meggyilkolt emberevő szörnyeteg fia bukkan fel. Ám Beowulf az ártatlan gyermeket nem tudja megölni.