ValóVilág12 - A szexuális erőszak, amiről nem beszélünk

Múlt csütörtökön azonnali hatállyal kizárták VV Dzsigerit a ValóVilágból, mert vétett a játék szabályai ellen, de a csatorna azóta szinte semmit nem kommunikál az esetről. Pedig baromira kéne.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, múlt csütörtök este azonnali hatállyal kizárták VV Dzsigerit a ValóVilág 12 évadából. A srác a bejelentés után zavart volt, de nem tiltakozott, bocsánatot kért a viselkedése miatt, elbúcsúzott, kapott néhány ölelést, majd sietve távozott a villából. A többiek ugyan egyetértettek a döntéssel, de sajnálták a kiesését, mondván, erős játékos volt, akár nyerhetett is volna, ami persze nem igaz. Azóta egy büdös szó sem esett sem róla, sem arról, mi is történt szerda éjszaka vagy másnap hajnalban. Ami azért elég furcsa.

Csütörtök este a szokásos összefoglalóban Megyeri Csilla műsorvezető a következőket mondta a nézőknek:

“Tegnap este egy olyan eset történt a villában, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, és ami nagyban befolyásolja a játék további alakulását.”

Azóta az RTL mást sem csinál, mint szó nélkül megy el az eset mellett, de becsületükre legyen mondva, az ügynek valóban lett következménye, nem úgy, mint bizonyos dolgoknak az előző évadban, például VV Rico esetében. A fentieket Megyeri a villalakóknak is elmondta, hozzátéve, hogy Dzsigeri megszegte a játék szabályzatát, megmutatta nekik az erről készült felvételeket, amit a nézők nem láthattak, majd így folytatta:

Dzsigeri, tegnap este olyan helyzetbe hoztad Giadát, ami számára nem volt kívánatos és ezt többször is jelezte számodra. Ez a villa szabályzatát is sérti, ezért azonnali hatállyal kizárunk a ValóVilág 12 játékából.“

Az óvatos fogalmazással „nem kívánatos helyzet”, amit nem szeretnénk hosszan taglalni, a következő volt. A fiú erőszakkal Giada combjai közé nyúlt, miközben a lány tiltakozott, a kezével annak arcát szorította le a száját is befogva, majd teljes testével ráfeküdt, és csak akkor hagyta abba, amikor Giada elég erősen megütötte a száját. Ezek után többen felrótták az RTL-nek a következőket:

nem avatkoztak közbe, amikor az eset történt, leadták azt, ami miatt a rendőrség egy feljelentés nyomán szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt jelenleg is nyomoz– a pár perccel késleltetett adás erre technikailag lehetőséget adott volna -, illetve majdnem egy napon át halogatták a kizárást, miközben a lánynak egy térben kellett lennie az erőszaktevővel.

Ezek abszolút jogos felvetések, mi azonban mást hiányolunk, egy nagyon egyszerű dolgot:

az erről való kommunikációt.

Dzsigeri és a már korábban kiesett VV Dudu - Forrás: RTL

 

Fontos megjegyezni, mi csak az összefoglalókat látjuk, lehetséges, hogy az élő streamen más is elhangzott, de ha csak az RTL-re (Cool TV) támaszkodunk, akkor a mai napig semmit sem tudunk a kizárás tényén kívül. A részletek kommentekből és egy, a műsorból felvett, majd a Redditre kirakott videó alapján derültek ki, amiről elsőként mi írtunk csütörtök este. A csatorna későbbi közleménye szerint VV Giadának minden segítséget megadnak, akár jogi, akár más természetű kérésében támogatják, esetleges kiesése után is. Mint minden valóságshow esetében, itt is rendelkezésre állnak pszichológusok, de a helyzet az, hogy nem csak Giadával kéne a dolgot megbeszélni, hanem a többi játékossal is, akik közül többen a legjobb spanjuknak, szövetségesüknek tartották a kizárt játékost, és az esetet talán a nézőkkel is meg lehetne vitatni, ha másként nem, három jól megfogalmazott mondatban.

ValóVilág12: nyomozást indított a rendőrség szexuális erőszak kísérlete miatt

VV Dzsigeri szexuálisan zaklatta játékostársát, VV Giadát.

Tovább

 

Ha Megyeri Csilla nem is, de Puskás Peti erre alkalmas is lenne, de a jelek szerint a csatorna lezártnak tekinti az ügyet, és ehhez jó ürügy számukra a folyamatban lévő nyomozás, erre bármikor lehet hivatkozni, hogy ugye addig nem...

Nyilván van itt némi felelősséghárítás is. A műsor szerint a játékosok előzetes pszichológiai szűrésen mentek át, érződött is, hogy idén figyeltek arra, hogy ne válogassanak be olyan, első látásra is agresszív, balhés játékosokat, mint előzőleg Lamin vagy Rico volt, de Dzsigerinél valamit benézhettek. Igaz, nehéz előre megjósolni, kiből mit hoz ki egy ilyen helyzet, meg az irgalmatlan mennyiségű alkohol, amivel a játékosokat „táplálják” – meg a szexuális frusztráció.

VV Geri és Reni gyakorlatilag menetrendszerű nyilvános közösülése egy időben még Dudu és Dorka hasonló ügyködésével párosult, el lehet képzelni, ez hogyan hat azokra, akiknek nincs nemi élete, Dzsigerinek pedig hangsúlyozottan furcsa elképzelései voltak arról, milyen egy párkapcsolat. Vele azért más gondok is voltak. Például az, hogy esélyes, hogy alkoholista, az, hogy már egy mosogatást is személyes sértésnek vett, olyan szinten nem volt hajlandó semmi munkára,

a nőkről pedig kizárólag elítélően, sőt, megvetően beszélt.

Az esetet megelőzően Dzsigeri kőkeményen osztotta Giadát, folyamatosan szidta, gyalázta, minden alkalmat megragadott, hogy sértegesse. A srác nem megkívánta a lányt: azért csinálta, amit csinált,

mert büntetni akarta, meg akarta alázni,

ami mellett nyilván volt egy nagy adag (nemi) frusztráció is. Több kommentelő is írta, hogy távoztában elégedetten szagolta meg az ujját, mintegy nyugtázva, hogy sikerült az, amit tervezett, ami még gusztustalanabbá teszi a dolgot. Nem mondom, hogy ezen hosszan kéne rugózni, hogy óránként elő kéne venni, de át kell beszélni – például azért, hogy elkerüljék az áldozathibáztatást. VV Giada, vagyis Csicsi megosztó egyéniség, nagyszájú, harsány lány, aki saját testiségét előszeretettel beszéli ki, ugyanakkor érzelgős alkat, és egy, az eset után elejtett megjegyzéséből az is kiderült, már történt vele hasonló dolog. Talán nem árt tisztázni, hogy minden szempontból borzalmas, ami vele történt, és senki nem érdemli meg, hogy ilyet tegyenek vele.

Persze, ha az RTL eddig nem nevezte nevén a dolgokat, akkor ezután már nem is fogja, hacsak nem a műsor után. Értem én, a finisben vagyunk, a fenének kellett ez a dolog, annyi minden másra kell figyelni, ahogy azt is értem, hogy maguk a játékosok sem emlegetik kiesett társukat. Innentől kezdve naponta esik ki valaki, a szemük előtt a cél lebeg, a sok pénz, a hírnév. Még Giadán sem látszik, hogy különösebben megviselte volna a dolog, csakhogy a legtöbben ezeket a traumákat jó mélyre eltemetik, ott azonban ugyanúgy okozhatnak komoly károkat, talán még többet is. Pont ezért lenne mindenki érdeke, hogy beszéljenek arról, mi a fene történt, ha csak három nyomorult mondatban is.