Van egy jelenet és egy sztoriszál, amit utáltak a Jóbarátok szereplői

És a rajongók sem rajongtak az ötletért.

Az idén 30. évfordulóját ünneplő kultikus Jóbarátokról papíron már megírtak és elmondtak mindent, de még mindig derülnek ki izgalmas kulisszatitkok. Todd Stevens, a sorozat egyik line-producere a The Guardiannek az évforduló kapcsán elmondta, hogy ahogy a sorozat sikere nőtt, a szereplők egyre magabiztosabban mondtak nemet a jelenetekre. Amikor például az alkotók 2000-ben újra akarták forgatni az ikonikus szökőkutas intrót egy alternatívvalóság-epizódhoz, elég nehezen tudták meggyőzni a szereplőket, ami nem csoda, mert borzasztó élmény volt az eredeti főcím forgatása. Courtney Cox a Jóbarátok-különkiadásban elmesélte, hogy az órákon keresztül tartó forgatás végére csurom vizes lett mindenki, és senki nem élvezte, hogy bőrig ázva, önfeledt kacajjal kell hideg vizet fröcskölni egymásra.

A sorozat egyik írója, Adam Chase a The Guardianben beszélt egy olyan történetszálról is, ami nem nyerte el az érintett szereplők tetszését. Joey (Matt LeBlanc) és Rachel (Jennifer Aniston) rövid éltű románcát a kilencedik évadban nem érezték helyénvalónak, ahogy később a rajongók körében is megosztónak bizonyult

A szereplők nagyon ellenezték. Nagyon vérfertőzőnek érezték”

- mondta Chase, és bár Joey és Rachel nem voltak igazi testvérek a sorozatban, romantikus kapcsolatuknak hirtelen vége szakadt, amikor mindketten rájöttek, hogy jobb, ha maradnak csak barátok.

A Jóbarátok társalkotója, David Crane így beszélt erről a RadioTimesnak 2019-ben:

"Tudom, hogy ellentmondásos a Joey/Rachel dolog. Én imádom. Szeretem, mert helytelen - és mi tudtuk, hogy ez helytelen. És ez előfordul az életben. Van olyan kapcsolat, aminek nem kellene léteznie. Még ha szeretsz is valakit, nem azzal fogsz együtt lenni.”

Crane hozzátette, hogy az ellentmondásos történetszál arra is jó volt, hogy megmutassa Joey érzelmesebb oldalát, Matt LeBlanc pedig lehetőséget kapott rá, hogy jobban kibontakozhasson színészként.

Via: The Independent