Vasárnap késő estére suvasztották a tévécsatornák a legjobb filmeket

A Kódjátszma, a Pókerarcok és a New York bandái is jó későn érnek majd véget, de szerencsére korábbi időpontokban is lesznek jó filmek.

A smaragd románca - SuperTV2, április 26. vasárnap, 18.40h

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Coltonnal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joannának, hogy élve ússza meg ezt a kalandot.

 

Reneszánsz ember - Paramount Channel, április 26. vasárnap, 19.20h

Bill Rago, a neves reklámszakember egyik napról a másikra az utcán találja magát. A munkanélkülieket elhelyező iroda hamarosan állást talál neki, tanárnak szerződtetik egy katonai bázisra. A feladata: megtanítani a gondolkodás legalapvetőbb alapelemeit a nyolc legreménytelenebb újoncnak. A tanterv pillanatok alatt összeáll: elemezzük a Hamletet.

 

Apollo 13 - AMC, április 26. vasárnap, 19.25h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Női szervek - SuperTV2, április 26. vasárnap, 21h

Sarah Ashburn és Shannon Mullins egyaránt kemény, a munkájának élő, magányos nő, és mindketten egyformán gorombák. Emiatt aztán ki nem állhatják egymást. A helyzetet tovább rontja, hogy Ashburn nagyképű FBI-ügynök, Mullins viszont egyszerű, mocskos-szájú bostoni rendőrnő. Amikor Ashburn ki akarja venni a kezéből az ügyét, rá kell jönnie, hogy emberére akadt. Így kénytelen-kelletlen összefognak, hogy lekapcsolják az agyafúrt és könyörtelen drogbárót. A kényszerű közös munka során pedig megtanulják tisztelni egymást...

 

A könyvelő - Viasat3, április 26. vasárnap, 21h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista _ kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa (Anna Kendrick) hamar új, megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. Egy különleges katonai egység leszerelt tisztje megbízást kap, hogy végezzen a párral. Chris és Dana kénytelen együtt bujkálni. De Chris tartogat egy-két meglepetést. Néhány közülük halálos lehet...

 

Csodálatos Júlia - Duna Tv, április 26. vasárnap, 21.15h

Julia Lambert a harmincas években a színházi világ üdvöskéje Londonban, az eggész város a lábai előtt hever. A játék Júlia mindene, játszik a színpadon, és a színpadon kívül is. Még a fiával való beszélgetések közben is csak a szerepeiből idéz. Férjével és alkotótársával nyitott házasságban élnek már hosszú évek óta. A negyvenöt éves színésznő azonban komolyan lángralobban a huszonéves amerikai, Tom iránt. A nem várt érzelem teljesen felkavarja Júliát és kizökkenti megszokott szerepköréből. A film a szerelem, a féltékenység,a nemes bosszú története világsztrárokkal. Somerset Maugham regényéből az Oscar-díjas Szabó István rendező készített filmet. Annette Bening a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe díjat kapott, és a színésznőt Oscar-díjra is jelölték. 

 

A gyógyító - RTL Klub, április 26. vasárnap, 21.45h

Alec (Oliver Jackson-Cohen) Londonban éli kicsapongó életét, és hatalmas adósságot halmoz fel. Egy napon behívatja a bankigazgató, és közli vele, hogy a nagybátyja átvállalja minden tartozását, cserébe beköltözik a kanadai, Új-Skóciában lévő házba. Alec még nem is sejti, hogy különleges, gyógyító erővel bír. A városka lakói azonban tudják, ki ő, ugyanis a közelébe kerülő emberek meggyógyulnak. Hamarosan kiderül, hogy a születésnapján választania kell. Gyógyítóvá válik, vagy visszatér a szerencsejátékokhoz. Alec megrémül az elköteleződéstől, és inkább menekülne.

 

A Viszkis - TV2, április 26. vasárnap, 21.50h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Bugsy - Film4, április 26. vasárnap, 21.50h

Bugsy Siegel egyike a keleti part négy legnagyobb gengszterének. A szesztilalom idején egy ügyes manőverrel átveszik a nyugati parti szervezett bűnözés irányítását is, és Bugsyt kérik fel a régió irányítására. A lefegyverző modorú maffiavezér pillanatok alatt a társasági élet sztárja lesz Hollywoodban. De Bugsy nemcsak viselkedésével hívja fel magára a figyelmet: többen őrültnek kiáltják ki, amikor vagyonát kockáztatva a sivatag közepén építtet játékkaszinót, néhány mérföldnyire egy poros városkától, Las Vegastól.

 

New York bandái - Film Mánia, április 26. vasárnap, 22h

Martin Scorsese New York bandái című filmje az 1860-as években, Manhattan déli részén játszódik a forrongások idején. A történet szereplőinek otthona az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton rivális bandák vívtak háborút az utcák feletti hatalomért. A legkülönbözőbb illegális tevékenységekhez ideális terep volt a New York-i kikötő és a virágzó Wall Street üzleti negyede (itt volt Barnum híres amerikai múzeuma is) közé eső terület. Ekkor játszódik Amsterdam Vallon, egy ifjú ír-amerikai története. Tizenöt év javítóintézet után, mikor végre kiengedik, visszamegy az Öt Ponthoz, hogy bosszút álljon a Hentes Billen, aki édesapját szeme láttára megölte. A bandavezér hatalma azóta csak nőtt, s most még nagyobb kegyetlenséggel harcol az új ír bevándorlók ellen. A tizenöt évvel korábbi döntő győzelmet, melynek az öreg Vallon is áldozatul esett, minden évben megünnepli. A fiú erre a napra vár, hogy méltó bosszút álljon apjáért.

 

Emlékezz rám - Paramount Channel, április 26. vasárnap, 22h

A huszonegy éves, egyetemista Tyler életét súlyos családi tragédia árnyékolja be. Hat éve, hogy a bátyja öngyilkos lett, az elvesztését azóta sem sikerült feldolgoznia. Ráadásul a történtekért kimondatlanul is üzletember apját tartja felelősnek. Egyik este a barátja unszolására elmennek bulizni, ahol belekeverednek egy verekedésbe. Végül a rendőrségen kötnek ki. Tyler kikezd a nyomozó lányával. A kapcsolat játéknak indul, azonban egyre komolyabbra fordul. Különösen, amikor kiderül, hogy Ally élete sem mentes a tragédiától, kilencévesen szemtanúja volt, amikor egy rablótámadás során lelőtték az édesanyját.

 

Amerika fegyverben - Duna Tv, április 26. vasárnap, 23.05h

1776-ban Anglia és Franciaország hadban állnak egymással az új amerikai gyarmatok feletti hegemónia megszerzéséért. Ezzel egy időben tizenhárom angol kolónia fellázad a korona ellen és kikiáltják az Egyesült Államok függetlenségét. A tömeg eufórikusan reagál: az emberek az utcákon ünnepelnek és ledöntik a gyűlölt III. György király szobrát. Az uralkodó hadsereget küld az engedetlen gyarmatok ellen, hogy leverje a felkelést. Ebben az időszakban érkezik Tom Dobb, a prémvadász, tizennégy éves fiával, Neddel New Yorkba. Tomot csak a kereskedelem érdekli és nem akar belekeveredni a függetlenségi törekvések eseményeibe. A háború őrülete azonban a Dobb családot is utoléri. Daisy McConnahay, az új eszmék eltökélt és gyönyörű híve, lefoglalja a hajójukat és akaratukon kívül belerángatja őket a fegyveres konfliktusba. Amikor a republikánusok összecsapnak a brit hadsereggel, Tom megsérül.

 

Pókerarcok - Filmcafe, április 26. vasárnap, 23.20h

A profi zsugások azt vallják: a megélhetésért játszani van olyan meló, mint bármi más. Nem hazardírozol. Tutira mész. A cél, hogy óránként bekaszálj egy nagy tétet. Ennyi. Ha jól jár a lap, beszeded a pénzt, ha rosszul jár, ülsz rajta. Nem kockáztatsz. Így fizettem két évig a jogi egyetemet. Ilyen az igazi verklis. A New York-i pókeralvilágban játszódó történet egy fiúról szól, aki álmát a kártyaasztalnál próbálja valóra válni. A zsugás Mike McDermott (Matt Damon) feladja pókerszenvedélyét. Beiratkozik a jogi egyetemre, mert számára ez a biztos út a sikeres életbe. Csakhogy hiányzik belőle a titkos hátsó szobák pókercsatáinak izgalma, és amikor régi barátját, Férget (Edward Norton)kiengedik a börtönből, Mike-nak szembe kell néznie a nehéz és kockázatos dilemmával, hogy visszatérjen-e a zsugások világába a barátja kedvéért.

 

Párosban a városban - Prime, április 26. vasárnap, 23.30h

Steve Martin és Goldie Hawn ismét együtt komédiáznak ebben a szívderítő vígjátékban, mely Neil Simon forgatókönyvéből készült! Ők játsszák Henry és Nancy Clarkot, a házaspárt, akikben a szenvedély egymás iránt már régen kihunyt. Ám most a legkisebb gyerek is kirepült a fészekből, és Clark-éknak alkalmuk nyílik arra, hogy New Yorkba utazzanak. Bármi megtörténhet, és ami a következő 24 órát illeti, meg is történik. A poggyász elvész, a házasélet egy privát pillanata nagy nyilvánosságot kap, egy goromba hoteligazgató zaklatja, és egy feldühödött rottweiler pedig megkergeti őket…

 

Kiadatás - Viasat3, április 26. vasárnap, 23.40h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Kódjátszma - TV2, április 26. vasárnap, 00.40h

A második világháború egyik legnagyobb hatású, mégis talán legkevésbé ismert hőse a tragikus sorsú Alan Turing, aki nélkül ma lehet, hogy egészen máshogy nézne ki Európa és a világ térképe. A zseniális matematikus 1912-ben született, napjainkban pedig a modern számítógép-tudomány egyik atyjaként tisztelik. A második világháború alatt a brit Bletchley Parkban működő kódtörő központ munkatársaként dolgozott és kulcsszerepe volt a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében. Ez a becslések szerint legalább két évvel rövidítette le a második világháborút és elősegítette a németek legyőzését. A teljes titokban zajló műveletről egyébként a hetvenes évekig senki sem tudott. Ez a tény szomorú szimbóluma is lehetne Turing életének, akinek homoszexualitása miatt rejtőzködő életmódot kellett folytatnia, Nagy-Britanniában ugyanis az azonos neműekhez való vonzódást ez idő tájt még betegségként kezelték. 1952-ben lelepleződött és választania kellett a börtön, vagy a hormonkezelés között. 1954-ben találtak rá holtan, az pedig a mai napig nem ismert, hogy öngyilkosság vagy merénylet áldozatává vált-e.

 

Fiúk az életemből - SuperTV2, április 26. vasárnap, 01.20h

1965-ben járunk, amikor Beverly Donofrio (Drew Barrymore) még csak 15 éves, és mint minden tinédzser, ő is merész álmokat szövöget a jövőről: írónő lesz, és New Yorkba költözik. Bev ezzel együtt nem könyvmoly, hanem épp olyan kamaszlány, mint a többiek _ pimasz, lázadó, szeszélyes... és a fiúkat lesi. Egy bulin belebotlik egy nem túl eszes, ám vagány 18 éves srácba, és mivel éppen csalódott egy másik fiúban, vele igyekszik vigasztalódni. Nem sokkal később kénytelenek szembenézni az együtt töltött éjszaka nem várt következményével: Bev állapotos. Egy afféle rendes családban, mint az övék, egy lányanya teljességgel elképzelhetetlen, Bev mégis közli szigorú apjával (James Woods) és összetört anyjával (Lorraine Bracco), hogy megtartja a gyereket, otthagyja a középiskolát, és hozzámegy Ray-hez.