Vasárnapra is összeszedtük a legjobb filmeket

Vígjátékok is kerültek a listára, de egy izgalmas börtönből szökéses filmet is ajánlunk, a főszerepben Daniel Radcliffe-fel.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Mozi+, december 27. vasárnap, 13.25h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, így a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones azonban találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász ezért Peruba utazik, ám kiderül, hogy az oroszok személyében vetélytársuk is akad. Ők ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot, míg csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt persze mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön…

 

Instant család - TV2, december 27. vasárnap, 13.25h

Amikor Pete (Mark Wahlberg) és Ellie (Rose Byrne) úgy döntenek, hogy családot alapítanak, az örökbefogadás ingoványos talaján kénytelenek fogódzót találni. Rátalálnak három testvérre, köztük a lázadó kamaszra, Lizzyre (Isabela Moner), és egy pillanat alatt nulláról háromra ugrik a gyerekeik száma. Az újdonsült szülők kétségbeesetten igyekeznek megfelelni az instant család támasztotta elvárásoknak.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, december 27. vasárnap, 18.30h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése.

 

Hercule Poirot karácsonya - TV4, december 27. vasárnap, 19h

Gorston Hallban ünnepi készülődés zajlik. Simeon Lee, a házigazda gyermekei, rokonai társaságába Poirot-t (David Suchet) is meghívja, mivel arra gyanakszik, hogy valaki meg akarja ölni.

 

Aladin legújabb kalandjai - Duna Tv, december 27. vasárnap, 20.20h

Karácsony napja van. Sam és legjobb haverja télapónak öltözve Párizs leghíresebb áruházába veszik az irányt, hogy a jelmezük segítségével annyi ajándékot csenjenek el, amennyit csak tudnak. A galád tervüket egy csapat gyermek, akik szüleikre várnak, keresztülhúzza, mert arra kérik Samet, mondjon nekik egy mesét. A gyerekek Aladdin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladdin karakterébe bújva egy kalandokban bővelkedő fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei és a mesebeli Bagdadban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszőni a történetbe úgy, hogy a Mikulásnak mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat.

 

Charlie és a csokigyár - Cool, december 27. vasárnap, 20.50h

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

 

Egy asszony illata - Filmcafe, december 27. vasárnap, 21h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Constantine - A démonvadász - Viasat6, december 27. vasárnap, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.

 

Neveletlen hercegnő - RTL Klub, december 27. vasárnap, 21h

Ki ne játszott volna el azzal a gondolattal, hogy milyen volna előkelő uraságnak lenni? Uralkodni, szolgákat tartani, élvezni az életet. Nos a mi kis főhősnőnk, a középiskolás Mia (Anne Hathaway) nem örül túlságosan amikor kiderül, hogy nemesi felmenőkkel büszkélkedhet. Méghozzás nem is akármilyen fokon: született hercegnő, s egy kis európai királyság, Genovia trónörököse. A rangért ugyanis meg kell szenvednie az átlagamerikai (vagy átlag-globál) leánykának. Etikett tanulás, meg jön a sztájliszt, aki a királynő nagyi (Julie Andrews) segítségével a rút és esetlen kiskacsából kápráztató, de legalábbis bájos szépséget varázsol, aki megáll a lábán.

 

Szökés Pretoriából - AMC, december 27. vasárnap, 21h

A Szökés Pretoriából, a 70-es években játszódik, az apartheid sújtotta Dél-afrikai Köztársaságban. A Harry Potter-filmek főhőse ezúttal egy fekete nővel viszonyt folytató, fehér politikai aktivistát alakít, akit 20 év börtönre ítélnek, amit a fennálló rezsim legkeményebb kóterében, a hírhedt Pretoria Büntetés-végrehajtási Intézetben kell letöltenie. Mivel úgy véli, ártatlanul ül benn, szövetségeseket gyűjt maga mellé, és megtervezi a szökését, amely fából(!) faragott, házibarkács álkulcsokkal kell átjutniuk tíz áthatolhatatlan acélajtón.

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - ATV, december 27. vasárnap, 21.50h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong _ egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

Haszonélvezők - Duna Tv, december 27. vasárnap, 22.10h

A New York-i Mathias Párizsba utazik, miután megtudja, hogy egy tágas lakást örökölt az elhidegült apjától. A férfi azt reméli, hogy gyorsan túlad majd rajta, és utazhat haza, ám adódik egy kis gubanc. Kiderül, hogy a lakásban egy öreg hölgy, Mathilde él a lányával, és nincs semmilyen jogi lehetőség arra, hogy távozásra kényszerítse őket onnan. Miközben Mathias mindent megpróbál, hogy megszabaduljon az ingatlantól, többet tud meg Mathilde-ról, illetve az apjáról, mint azt valaha is gondolta volna.

 

Superbad - avagy miért ciki a szex? - Sony Movie Channel, december 27. vasárnap, 22.55h

A legtöbb, mondhatni mindegyik középiskolás srác gondolata a szex körül forog. Így van ezzel Evan és Seth is, az elmúlt négy esztendőt egymás társaságában és _ gondolatban _ szebbnél szebb, szexis csajokkal töltötték. Az ábrándozásnak azonban a suli befejezésével hamarosan vége szakad. Ráadásul kénytelenek szembenézni a szomorú ténnyel, szűzen fejezik be az évet. A váratlan bulimeghívás talán az utolsó lehetőség a két lúzer számára, hogy elveszítse azt, amije van. Evan és Seth mindent el is követ annak érdekében, hogy ez így legyen.

 

Hivatali patkányok - RTL+, december 27. vasárnap, 23.10h

Peter és két haverja, Samir és Michael egy hatalmas cég hatalmas irodájában robotolnak, és akár hetente tizenöt percet is eltöltenek hasznos munkával. Azon törik a fejüket, hogyan állhatnának bosszút életük megnyomorítóján: a Hivatalon.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, december 27. vasárnap, 00.10h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.