Végre péntek, ezeket a filmeket nézd, ha jót akarsz magadnak!

Péntek esti tévézéshez ajánlunk egy-két néznivalót.

Bérgyilkos a szomszédom - Paramount Channel, szeptember 4. péntek, 18.55h

Amikor Jimmy "Tulipán" Tudeski beköltözik a kertvárosba, minden szomszéd félni kezd, hogy hamarosan alulról szagolja majd az ibolyát. Jimmy azonban nem csak ebből a célból költözik oda. Jonathan Lynn ( Vinny, az 1 ügyű) rendezte ezt a sztárokat felsorakoztató, az életről, szerelemről és tömérdek sok fegyverről szóló vígjátékot. Bruce Willis alakítja Jimmy-t, akinek feltűnése láncreakciót indít be: mindenki ki akar nyírni valakit. Matthew Perry a boldogtalan fogorvost játssza, aki kénytelen megismerni Jimmy jó és rossz oldalát is egyaránt. Emellett Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Natasha Henstridge, Amanda Peet és Kevin Pollak dolgozik a filmben azon, hogy a nézők jókedve a tetőfokára hágjon, és hatalmasakat nevessenek (Larry King, USA Today).

 

Arachnophobia - Pókiszony - AMC, szeptember 4. péntek, 21h

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.A történet főhőse egy tehetséges ifjú orvos, aki éppen azért szándékozott itt letelepedni, mert békére és nyugalomra vágyott. Pechére éppen egy olyan egykori gazdasági épületbe költözik, melyben ez az új, emberi környezethez szokott, ám még mindig halálos pókfajta is lakozik. A kisvárosban az egyik haláleset a másikat éri, a régimódi helybeli orvos pedig annyira nem gyanakszik semmi rosszra, hogy még boncolást sem akar elrendelni. Hamarosan kiderül, hogy mekkorát tévedett. A helybeliek végül pókspecialistáért küldenek a közeli egyetemre.

 

Fekete Párduc - Viasat3, szeptember 4. péntek, 21h

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T'Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T'Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

 

Bödőcs Tibor: Az élet értelme és kertészeti tippek - Comedy Central, szeptember 4. péntek, 21h

Bödőcs Tibor önálló estje csak a Comedy Centralon! Ahogy a cím is mondja, az egyórás műsorban Bödőcs nemcsak az élet értelmére keresi a választ és kertészeti tippeket ad, de nem hagyja szó nélkül a fontosabb kérdéseket sem. Fergeteges szórkozás nem csak a hobbikertészetnek, de a fergeteges humor és a minőségi stand up rajongóinak is.

 

Leány gyöngy fülbevalóval - Duna Tv, szeptember 4. péntek, 21h

A tizenhét éves Griet (Scarlett Johansson) édesapja megvakul egy kemence felrobbanásánál, ezért a lány kénytelen cselédnek szegődni a festő, Johannes Vermeer (Colin Firth) családjához. A lány kortalan szépsége felkelti a festőművész érdeklődését, és bár neveltetésük és társadalmi helyzetük gyökeresen más, a mester észreveszi Griet ösztönös tehetségét, és fokozatosan beavatja őt művészetének titokzatos világába. Amikor anyósa, Maria Thins (Judy Parfitt) észreveszi, hogy Griet lett Vermeer múzsája, veszedelmes döntést hoz. Díjak és jelölések: Európai Filmdíj (2004) _ Legjobb operatőr: Eduardo Serra BAFTA-díj (2004) _ Legjobb operatőr jelölés: Eduardo Serra BAFTA-díj (2004) _ Legjobb női mellékszereplő jelölés: Judy Parfitt BAFTA-díj (2004) _ Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Olivia Hetreed BAFTA-díj (2004) _ Legjobb jelmeztervezés jelölés: Dien van Straalen BAFTA-díj (2004) _ Legjobb látványtervezés jelölés BAFTA-díj (2004) _ Legjobb smink és maszk jelölés BAFTA-díj (2004) _ Az év felfedezettje jelölés: Peter Webber BAFTA-díj (2004) _ Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat BAFTA-díj (2004) _ Legjobb brit film jelölés: Peter Webber Európai Filmdíj (2004) _ Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat Oscar-díj (2004) _ Legjobb operatőr jelölés: Eduardo Serra Oscar-díj (2004) _ Legjobb jelmeztervezés jelölés: Dien van Straalen Oscar-díj (2004) _ Legjobb látványtervezés jelölés

 

Egy erkölcsös éjszaka - M5, szeptember 4. péntek, 21h

Kelepei Jenő, a bohém diák egy átmulatott éjszaka után elhatározza, hogy beköltözik Mutter bordélyházába. Amikor a fiatalember aggódó édesanyja váratlanul megérkezik vidékről, a Főnökasszony villámgyorsan úrilányok panziójává alakítja át a házat.A Hunyady Sándor műve nyomán készült film 1978-ban a Magyar Filmkritikusok díját nyerte, Makay Margit a legjobb női alakítás díját, Tarján Györgyi pedig a legjobb női epizódalakítás díját kapta.

 

Az utolsó mohikán - Film Mánia, szeptember 4. péntek, 21h

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

 

Evita - Duna Tv, szeptember 4. péntek, 22.50h

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: "Ne sírj értem, Argentína". Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor. Webber világhírű musicaljének filmváltozata, melynek nagyrészét Magyarországon forgatták. A film producere Andy Wajna volt. A film díjai: Oscar-díj a legjobb eredeti filmzene 1997, Madonna _ Golden Globe díja legjobb színésznő vígjáték-musical , Andrew Lloyd Webber és Tim Rice a legjobb dal _ You must love me

 

Morgan - Moziverzum, szeptember 4. péntek, 23h

Lee Weathers hibaelhárítóként dolgozik egy nagyvállalatnál. Egy nap a távoli titkos laborba küldik, ahol ki kell vizsgálnia a szörnyű balesetet. Kiderül, hogy a tragikus eseményt egy látszólag ártatlan "ember" indította el, aki egyfelől hatalmas lehetőséget, másfelől kiszámíthatatlan veszélyt jelent. Ez pedig nem más, mint Morgan, az evolúció következő foka, a szintetikus DNS-sel előállított mesterséges teremtmény. Lee-nek döntenie kell, életben hagyják, vagy pusztítsák el, amíg még lehet.

 

Vakító fehérség - AMC, szeptember 4. péntek, 23.10h

Lezuhan egy katonai gép az Antarktiszon. A múltja elől menekülő Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbíró kénytelen továbbmaradni, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. Kiderül, hogy a férfit meggyilkolták, és köze van a repülőgéphez. Egy különleges ügynök, Pryce (Gabriel Macht) érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek a nyomozásban, ám nyilvánvalóan rejteget valamit. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.